FLY: Det blir nok ikke like moro for Norwegian og Bjørn Kjos hvis Merrill Lynch får rett i sin analyse av flyselskapet. Foto: Jacques Hvistendahl
FLY: Det blir nok ikke like moro for Norwegian og Bjørn Kjos hvis Merrill Lynch får rett i sin analyse av flyselskapet. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Venter slakt i Norwegian

Bank of America Merrill Lynch tror aksjen kan falle 64 prosent!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Den siste måneden har Norwegian-aksjen falt med 19 prosent, og skal vi tro en fersk analyse fra Bank of America Merrill Lynch er det bare starten på nedturen, skriver Finansavisen i dag.

Aksjekursen barberes Storbanken kutter kursmålet på flyselskapet fra 151 til 73 kroner og spår dermed at aksjen nærmest kan kollapse.

Det tilsvarer i hvert fall en nedside på 64 prosent fra mandagens slutt på 201,4 kroner.

Tirsdag faller Norwegian 3,2 prosent fra start på Oslo Børs og børsverdien på selskapet er da 6,8 milliarder kroner.

Skulle storbanken få rett i sin analyse tilsier det en børsverdi på knapt 2,6 milliarder kroner, som er 6,2 milliarder kroner mindre enn idag!

På det høyeste i fjor sommer var flyselskapet verdsatt til 11 milliarder kroner. Da var aksjekursen på det høyeste på 316,5 kroner. Siden det har kursen falt med over 38 prosent.

Lite å hente I analysen peker analytiker Mark Manduca på forverringen man har sett i yield-utviklingen (inntekten pr. kilometer) siden oktober i fjor, og hver måned etter det.

- Alle kvalitative og kvantitative data for Europa peker mot, i det minste, en syklisk trend, og mest sannsynlig også et strukturelt yield-utviklingsproblem, skriver Manduca.

I tillegg frykter Merrill Lynch-analytikeren at det er lite å hente på kostnadssiden fremover.

Laveste på fem år CASK (kostnad pr. tilgjengelig setekilometer) er nå på det laveste nivået på fem år, noe som får Manduca til å frykte at det er lite «lavthengende frukt igjen å plukke» på kostnadssiden, skriver Finansavisen.

Manduca i Bank of America Merrill Lynch reagerer samtidig sterkt på de enorme forventningene til resultat pr. aksje (EPS) i 2015.

Går mot strømmen Mens utenlandske analytikere stort sett er skeptiske til Norwegian-aksjen har det norske analytikerkorpset i stor grad vært, og er fortsatt, positive.

Danske Bank-analytiker, Martin Stenshall, er blant de få i det norske analytikerkorpset som er skeptisk til Norwegian. I forrige uke gjentok han sin salgsanbefaling på aksjen og senket kursmålet fra 160 til 140 kroner.

Flere nyheter Hegnar: - Så små smutthull finnes ikke i Norge
- Dette kan Kjos bare glemme
Dropp flyplasskøen for 75 kroner