Venter smertefulle svar fra kommisjonen

Jan Bøhler (Ap) forventer rå ærlighet om de aller vanskeligste spørsmålene når 22.juli-kommisjonen legger fram sin rapport på mandag.

Oslo 20120228. Jan Bøhler (Ap).
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
Oslo 20120228. Jan Bøhler (Ap). Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Foreldre og pårørende, politi- og hjelpemannskap, politikere, PST og departementene forventer mange og konkrete svar på hvor feil ble begått 22.juli når kommisjonen legger fram sin rapport mandag.

Hva skjedde de skjebnesvangre minuttene etter bomben gikk av i regjeringskvartalet? Hvorfor det tok så lang tid før Breivik ble pågrepet ute på AUFs sommerparadis?

- Krevende dag Jens Stoltenberg har bedt om at landet må få en «usminket og ærlig gjennomgang». Aps mann i Stortingets 22.juli-komité, Jan Bøhler, forventer intet mindre.

- Jeg er glad for at kommisjonens leder har varslet en utilslørt beskrivelse. Jeg tror alle aktører er forberedt på at alt av fakta skal på bordet nå. Det er ting som selvsagt vil bli vanskelig, men som må fram i lyset. Det vil bli en krevende dag. Vi må forberede oss på at det kan bli veldig konkret om hva som gikk galt, sier Bøhler.

Samtidig tror Bøhler dagen vil bli en stor lettelse for mange som var dirkete berørt og for dem som sto midt i beredskap og hjelpearbeid. Bøhler er opptatt av at det ikke finnes flere syndebukker enn Anders Behring Breivik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer