Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Venter snøkaos i Sør-Norge: - Kan komme én meter snø det neste døgnet

Advarer mot kaos på veiene.

NÅ KOMMER SNØEN: I morgen er det ventet store nedbørsmengder flere steder i Sør-Norget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NÅ KOMMER SNØEN: I morgen er det ventet store nedbørsmengder flere steder i Sør-Norget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk institutt går i dag ut med flere OBS-varsler for helga.

- Det er ventet store mengder snø på Sørlandet i morgen. Kombinert med sterk vind kan snøen fokke seg. Dermed kan det enkelte steder komme opptil én meter i løpet av morgendagen, sier vakthavende meteorolog i Oslo, Rafael Escobar Løvdal til Dagbladet.

Vanskelige kjøreforhold Det er i de ytre strøkene det er ventet mest nedbør; fra Kristiansand og opp mot Risør, samt noe i Telemark, ifølge meteorologen.

Og de store snømengdene kan igjen gi vanskelige kjøreforhold. Det gjelder også Østlandet, der temperaturene vil stige fra i morgen av.

- I overgangen til stigende temperaturer vil snøen blant annet kunne bli vanskeligere å fjerne fra veiene, forklarer Løvdal.

Gressbrannfare På Vestlandet og i Trøndelag er varselet et ganske annet. Her advares det mot lokalt stor gress- og lyngbrannfare flere steder, forteller vakthavende meteorolog i Bergen, Geir Ottar Fagerlid.

- Dette gjelder områder der det er tørr bakke og vegetasjon. I morgen er det ventet fralandsvind i flere av disse områdene, og da kan det bli skummelt, og en brann kan spre seg fort, sier han.

Bergen har det de siste dagene hatt hele døgn med minusgrader, som er uvanlig for byen.

- Vi må tilbake til 2013 for å finne forrige gang det var under null grader et helt døgn i Bergen. Forrige gang var for 759 dager siden, sier Fagerlid.

- Kan blåse opp Lengst nord i landet er det stort sett ventet oppholdsvær framover.

- Det snør litt i Troms nå, og nordøst for Lyngen har det snødd mye - over en halvmeter det siste døgnet, sier vakthavende meteorolog i Tromsø, Håvard Thorset.

- Ellers snør det noe i Tromsø og litt i Finnmark, nær kysten, men det er ikke snakk om store mengder, sier han.

Det er generelt lite vind i landsdelen, men i sørlige deler av Nordland kan det blåse opp til sørøstlig stiv kuling.

- Det er kaldt der allerede, så en stiv kuling kan gjøre at det blir ganske surt, sier Thorset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media