-HOVEDSTADSFENOMEN: - Det er solid etterspørsel i hovedstaden og vi ser at nyhetene går veldig bra, sier adm. direktør i Eiendom Norge, Christian Dreyer.
-HOVEDSTADSFENOMEN: - Det er solid etterspørsel i hovedstaden og vi ser at nyhetene går veldig bra, sier adm. direktør i Eiendom Norge, Christian Dreyer.Vis mer

Venter solid boligprisvekst i Oslo

- Fjorårets rekordomsetning av boliger tegner for at 2019 blir et godt boligår, sier Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

(Finansavisen): Rekordsalg av antall boliger 2018 og en sterkere prisutvikling enn ventet i desember, gjør at Eiendom Norge-sjefen ser optimistisk på boligprisutviklingen for 2019.

- I desember utviklet boligprisene seg noe sterkere enn normalt i Norge, samtidig som 2018 viser en rekordomsetning i boligmarkedet. Vi tror 2019 blir et godt boligår med høy omsetning og god prisvekst, sier adm. direktør i Eiendom Norge, Christian V. Dreyer til Finansavisen.

I går la Eiendom Norge fram prisstatistikk for boligprisutviklingen i desember, og dermed fasit for hele 2018.

De nominelle boligprisene i desember viste et fall på 0,2 prosent i Norge. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,7 prosent.

Samlet ble fasiten en boligprisoppgang på 2,8 prosent i Norge for 2018.

- I 2018 under ett ender boligprisutviklingen nasjonalt tett på nivå med lønnsveksten. Dette er bra for den finansielle stabiliteten og for norsk økonomi, sier Dreyer til Finansavisen

I Oslo var boligprisutviklingen i desember lik som for landet totalt sett, noe som er uvanlig for Oslo som normalt peker seg ut med en sterkere prisutvikling. Oslo kommer likevel langt bedre ut med en høyere prisvekst enn resten av landet.

- Boligprisene i Oslo har utviklet seg langt sterkere samlet for året enn landet som helhet. For 2018 er fasiten en boligprisvekst på 6,3 prosent for Oslo.

Venter fem prosent prisvekst i Oslo

Eiendom Norge venter ifølge avisen en prisvekst på 3,0 prosent for boligprisene i Norge, og 5,0 prosent prisvekst for boliger i Oslo i 2019.

- Januareffekten tror jeg blir på den moderate siden, etter en så sterk desember. Vi får altså en motsatt effekt. Vi starter året med mange boliger til salgs i mange byer. Vi vil se en prisvekst, men ikke like sterk som normalt. Vi tror prisveksten kommer utover året.

For Oslo tror Dreyer prisveksten blir på 5,0 prosent i 2019.

- Vi forventer at det blir et godt marked i Oslo også i 2019. Det kommer en del ferdigstillelser som bidrar til mange boliger for salg. Samtidig er det solid etterspørsel i hovedstaden og vi ser at nyhetene går veldig bra. Det er et hovedstadsfenomen, som vi ser i andre europeiske byer. Hovedstadsfenomen bidrar til et prispresset som er sterkere når det er en positiv konjunktur situasjon, og det vil det også være i Oslo i 2019, sier han til avisen.

For Norge ligger prognosen på 3,0 prosent prisvekst.

- Vi forventer at markedet i 2019 utvikler seg ganske likt som 2018. Det blir mange boliger til salgs, men samtidig er kjøpekraften sterk med en ventet solid lønnsvekst og et fortsatt lavt rentenivå.

Andre økonominyheter:

Andreassen: First we take Manhattan, then Oslo?
Gunstig å være både boligkjøper og boligselger
Søndagens aksjetips