- Venter spørsmål om uaktsomt drap

LILLESTRØM (Dagbladet): Advokat Morten Kjensli er åpen for at det kan bli stilt spørsmål om Lars Grønnerød er skyldig i uaktsomt drap på Anne Orderud Paust, Marie og Kristian Orderud. Det kom klart fram i hans prosedyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjensli og medforsvarer Steinar Wiik Sørvik slo flere ganger fast at Lars verken regnet det som sikkert eller overveiende sannsynlig at hans demonstrasjon av våpen på Orderud gård lille julaften 1998 og våpenbytte med Per i påsken året etter, kunne føre til drap.

- Jeg mener selvsagt at juryen skal svare nei på at Lars er skyldig i medvirkning til tre overlagte drap, men åpner for at denne kjennelsen sannsynligvis vil bli fulgt opp med et spørsmål om uaktsomt drap på tre mennesker. Det var nettopp det Lars ble dømt for i Nes herredsrett. Men vi vil eventuelt prosedere på at han er uskyldig også for å ha utvist uaktsomhet, understreker han.

Forsvareren sier at spørsmålet om uaktsomhet gjelder om Lars burde ha forstått at det han gjorde, som for eksempel å bytte våpen med Per, kunne medføre at noen døde.

- Dette kan til en viss grad sammenliknes med å kjøre i 120 km/t forbi en barnehage eller en skole. Gjør du det, burde du skjønne at det kan medført at noen blir drept, selv om sammenlikningen halter en del. For å bli dømt for grov uaktsomhet må det foreligge en kvalifisert klanderverdig opptreden, som foranlediger sterk bebreidelse, sier Kjensli.