Venter telekaos

Land verden over melder om brudd og overbelastning i telenettet fra midnatt og rundt en time fremover. - Ellers er det oppsiktsvekkende stille over hele verden, sier næringsminister Lars Sponheim til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sponheim er regjeringens 2000-ansvarlig og er på vakt hele natten. Dagbladet møtte ham etter møtet med beredskapsstaben klokken 1900.

- Australia har meldt om at det var ti ganger så stor etterspørsel etter telefonlinjer inn i landet, enn det var kapasitet til. Det var rett og slett ikke summetoner nok til alle, sier Sponheim.

Flere andre land har rapportert om det samme problemet, og nordmenn må også være forberedt på å møte opptattsignal hvis de forsøker å ringe i tiden etter midnatt. Dette vil imidlertid normalisere seg så fort pågangen minsker, mener teleselskapene.

Fylkesmenn over hele landet melder inn til Nærings- og handelsdepartementet jevnlig i hele kveld og natt.

- Vi har også fått en oppdatert rapport som sier at det ikke er registrert noe hamstring i landet overhodet. Det er ikke kjøpt verken mer matvarer eller drivstoff i Norge i løpet av de siste dagene enn det som er normalt. Det er en marginal økning i salget av diesel, men det regner vi har med avgiftsøkningen etter nyttår å gjøre, sier Lars Sponheim.

<B>PÅ JOBB:Nærings- og handelsminister Lars Sponheim hadde møte med beredskapsstaben i regjeringsbygget klokken 1900 i kveld.