PÅSKETRAFIKK: 

Mange avsluttet påskeferien i dag. Resultatet er tett trafikk, spesielt inn mot storbyene hvor folk på vei hjem må belage seg på å sitte i kø i flere timer. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PÅSKETRAFIKK: Mange avsluttet påskeferien i dag. Resultatet er tett trafikk, spesielt inn mot storbyene hvor folk på vei hjem må belage seg på å sitte i kø i flere timer. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Venter tett påsketrafikk fram til midnatt

Folk må belage seg på å sitte i kø i flere timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå er det full påsketrafikk. Det er i hvert fall et par timers ventetid, og det blir nok kø til godt over klokken 23, sier trafikkoperatør Gun Aaserudhagen i Statens vegvesen til NTB.
Køene var søndag kveld lange inn mot Bergen og Oslo. I 19-tiden var det kø ved E6 langs Mjøsa, sør for Espa. I Østerdalen var det også meldt om lange køer. På E16 mellom Hønefoss og Sollihøgda var det saktegående kø, og det samme gjelder strekningen fra Gol til Hønefoss på riksvei 7.

Også inn mot Stavanger var det lange køer. Det samme var det på veiene som er alternativer til de mest populære rutene på Østlandet.

Hittil har det fleste kjørt pent, opplyser Aaserudhagen.

- Det har ikke vært noen større ulykker, det virker som om folk er innstilt på at det får ta den tiden det tar, sier hun.

Slutt på godværet Blå himmel og sol over hvite vidder har prydet mang en påskehilsen på sosiale medier. Men mot slutten av ferien er godværet over. I sør blir det mer overskyet, men lite nedbør og vind. Men Nordvestlandet og Nord-Norge vil merke væromslaget søndag kveld.

Mandag blir det rett og slett ufyselig mange steder, skal vi tro vakthavende meteorolog Bente Wahl.

- Det blir nedbør særlig i Nordland og Troms, og periodevis blir det kuling langs kysten, sier Wahl til NTB.

I Nordland kommer nedbøren som regn i lavlandet, men som snø over 3-500 meter. Sammen med den kraftige vinden kan det bety snøfokk mandag, noe som kan gjøre det vanskeligere for trafikken. Ytre strøk av Finnmarksvidda får også nedbør.

- Krevende forhold Nedbør og vind får innvirkning på snøskredfaren. Søndag er det faregrad 3, altså betydelig fare for skred på Nordvestlandet, Lofoten, Vesterålen, Lyngsalpene og i Balsfjord, opplyser snøskredvarsler Odd Arne Mikkelsen i Norges vassdrags- og energidirektorat.

Søndag blir varselet utvidet til hele Nord-Norge. Ellers i landet blir det faregrad 2. Mikkelsen oppfordrer folk som ferdes i fjellet til å følge med på skredvarslingstjenesten varsom.no.

(NTB)