Hetebølge i USA

Venter varme-rekorder

Flere steder i USA ventes det at en rekke varmerekorder vil knuses. Noen steder kan få varmeste desember-måned noensinne.

VARME: I flere deler av sørlige USA har det vært over 25 grader de siste dagene. Foto: Skjermdump / Weather Central
VARME: I flere deler av sørlige USA har det vært over 25 grader de siste dagene. Foto: Skjermdump / Weather Central Vis mer
Publisert

Mens vinteren i Norge har startet for fullt, opplever flere steder i USA en uvanlig varm start på vinteren, med temperaturer opp mot 26 grader, skriver Washington Post.

Det varme været har allerede ført til flere varmerekorder. Sør i USA har over 30 varmerekorder blitt slått den siste uka.

Varmeste desember noensinne

Enkelte steder har også fått oppleve de varmeste desember-temperaturene som noen gang er målt. Et av disse stedene er Macon i Georgia. Torsdag denne uka kom temperaturen opp i hele 28 grader.

Både Jacksonville og Tuscaloosa er også noen av områdene som opplever varmerekorder, med temperaturer på henholdsvis 28 og 25 grader.

DEMONISKE SMIL: TV-seere og publikum får seg en guffen opplevelse under Major League Baseball-kampene i USA. Reporter: Emma Dalen. Video: Twitter / Paramount Pictures. Vis mer

Mer ekstremvarme

Ifølge Washington Post skyldes det varme været klimaendringene. Prognoser fra det statlige National Integrated Heat Health Information System, anslår at spesielt statene sørvest i USA vil oppleve en rekke flere dager med ekstremvarme i 2050, enn de gjør i dag.

I USA forårsaker varmen flere værrelaterte dødsfall enn orkaner, flom og tornadoer til sammen. Det blir anslått at ekstremvarme bidrar til rundt 1.500 dødsfall årlig i USA, skrev NTB i juni.

En rapport fra forskningsgruppa First Street Foundation konkluderer med at innbyggere flere steder sør i USA kan oppleve temperaturer som føles som 51 grader i løpet av 2053, skriver NBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer