Spania:

Venter varmesjokk

Enkelte steder på den spanske sørkysten kan det bli opp mot 50 grader neste uke.

RØDT: Slik ser værbyrået Aemets kart over maksimaltemperaturer torsdag ut. Neste uke blir kartet trolig enda rødere. Foto: Aemet.es
RØDT: Slik ser værbyrået Aemets kart over maksimaltemperaturer torsdag ut. Neste uke blir kartet trolig enda rødere. Foto: Aemet.es Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Nordmenn på Spania-ferie kan gå en tøff uke i vente.

De sørlige og sørvestlige regionene i Spania kan neste uke nå langt over 40 grader.

Enkelte steder kan det på den spanske sørkysten bli 50 grader, ifølge The Spanish Weather Institute. Temperaturene skal stige fra fredag og vedvare fram til midten av neste uke.

Byrekord

I Sevilla ventes det å sette byrekord på mandag, med 46,7 grader.

Det spanske statlige meterologbyrået Aemet kaller de høye temperaturene «bemerkelsesverdige». Aemet advarer om at været blir mer ekstremt og har sendt ut rødt varsel.

Dette var synet som møtte en turgåer på Langøyene i Oslo lørdag 24. juni. Video: Tipser. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

- Vi lider av hetebølger som denne, og de blir hyppigere og mer ekstreme. Vi i det vitenskapelige miljøet prøver vå få folk til å forstå at dette bare vil bli verre, sier Ruben del Campo fra Spanias værbyrå Aemet til CGTN.

Får ikke sove

Byrået sier at varmen vil bli intens og at tropenettene sjelden falle under 25 grader på nattetid. Spanjoler har fortalt at det er så varmt at de ikke får sove, skriver CGTN.

Aemet sier også at de ikke kan fastslå når dette vil snu.

- Selv om det kan komme et lite fall i temperaturene neste uke, vil temperaturene fortsette å være svært høye, sier Aemet i en uttalelse.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer