Baneheia-saken:

Ventes avgjørelse

Ett av Baneheia-drapene er uoppklart etter at Viggo Kristiansen ble frikjent. Nå skal Riksadvokaten avgjøre om saken mot Jan Helge Andersen bør gjenopptas.

DREPT: Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og Lena Sløgedal Paulsen ble drept i Baneheia i Kristiansand i 2000. Foto: Privat / NTB
DREPT: Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og Lena Sløgedal Paulsen ble drept i Baneheia i Kristiansand i 2000. Foto: Privat / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag klokken 10 er det ventet at riksadvokat Jørn Sigurd Maurud vil komme med sin avgjørelse i saken mot Jan Helge Andersen (42).

Han ble i 2002 dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på Sørstrønen (8) og medvirkning til voldtekt på Sløgedal Paulsen (10). Han tilsto drapet på Sørstrønen, men ble frikjent for drapet på Sløgedal Paulsen. Han ble prøveløslatt i januar 2016.

Andersen ble dømt sammen med Viggo Kristiansen. I dommen ble det lagt stor vekt på Andersens forklaring om at den tidligere kameraten var initiativtaker og anfører i voldtektene og drapene på de to jentene.

I desember i fjor ble Viggo Kristiansen frikjent. Med det ble også drapet på Lena Sløgedal Paulsen stående uløst.

Gjenåpning eller henleggelse

Baneheia-saken har vært under ny etterforskning siden våren 2021, etter at saken til Viggo Kristiansen ble gjenåpnet.

I den nye etterforskningen av Baneheia-saken er Andersens DNA avdekket på både Sørstrønen og Sløgedal Paulsen, mens det ikke er gjort funn av Kristiansens DNA.

Nå er spørsmålet om Riksadvokaten vil be Gjenopptakelseskommisjonen om at saken mot Jan Helge Andersen gjenåpnes, eller om de vil frafalle siktelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer