Ventet 14 timer i baren

Et charterselskap på nærmere 300 passasjerer ville til Miami, men måtte nøye seg med parasolldrinker i flyplassbaren på Gardermoen. Etter hvert ble stemningen aggressiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet skulle tatt av fra Gardermoen kl. 07.30 i går. Klokka ble 22.00 før turistene var på vei mot USA.

- Stemningen er amper her. Noen passasjerer snakker om erstatningssøksmål mot reiseselskapene, sa en passasjer til Dagbladet i går.

Mens reisende med Saga Star Tour og Ving så fram til å smøre seg med solkrem på Floridas strender, måtte de smøre seg med høyfaktors tålmodighet på et flyplasshotell.

De som ville til USA er ikke alene om å rase mot flytrøbbel:

Også på Fornebu var det problemer i går.

- Jeg ble forbannet, sier Hans Amberg.

Selv om han og kona May kom til Fornebu en time før avgang, rakk de ikke SAS-flyet til Amsterdam fordi køen foran innsjekkingsskranken var for lang.

- På toppen av alt fikk vi kjeft fordi vi burde vite at det er mange mennesker som reiser på weekendturer og på jakt, sier Amberg. På turen forsvant en koffert.
Den store trafikken gjør at nesten 13 prosent av SAS flygninger er forsinket. Ifølge Nettavisen er gjennomsnittet i Europa på 33 prosent.

- Det er stor trafikk i luftrommet over Europa som er årsak til svært mange forsinkelser, sier informasjonsdirektør Simen Revold i SAS.