Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ventet angrep på Serena Hotel

Hotellet hadde stor symbolverdi, mener Afghanistans ambassadør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Jeg har tenkt at terrorister kunne komme til å angripe Serena Hotel hver gang jeg har vært der, sier Afghanistans ambassadør i Norge.

Ambassadør Jawed Ludin sier til Aftenposten at terrorangrepet sist mandag var noe man måtte vente på grunn av hotellets store symbolverdi.

Serena Hotel er det eneste femstjernershotellet i Kabul. Et symbol på framgang og kontakt med omverdenen som afghanere flest ønsker, men som Taliban ikke ønsker, mener Ludin.

Åtte mennesker ble drept i angrepet på hotellet, deriblant Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen (38). Kommunikasjonsrådgiver Bjørn Svenungsen (39) i Utenriksdepartementet ble skutt og alvorlig såret i angrepet.

Den militære rådgiveren ved den norske ambassaden i Kabul, som var med på planleggingen av sikkerheten rundt utenriksminister Jonas Gahr Støres (Ap) besøk, opplyste at risikoen for et angrep på hotellet ble sett på som liten. Den norske ambassaden vurderte Serena Hotel som det tryggeste stedet i Kabul, noe ambassadør Ludin sier seg enig i.

- Ut fra beliggenheten og de sikkerhetstiltak som fantes på hotellet, var dette det tryggeste stedet. Om angrepet hadde skjedd med en slik kraft et annet sted, kunne det ha krevd enda flere menneskeliv, sier han til Aftenposten.

(NTB)

VENTET PÅ ANGREP: Afghanistans ambassadør til Norge, Jawed Ludin, har flere ganger tenkt at Serena Hotel kom til å bli utsatt for terrorangrep.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media