Ventet besøk

RAKKESTAD (Dagbladet): Bare noen timer før pensjonisten Einar Johannes Bodal ble slått i hjel i sin egen bolig sist tirsdag, var han hos den lokale bakeren på Stortorvet og kjøpte to wienerbrød. Alt tyder på at 82-åringen ventet besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapsetterforskeren jobbet seint i går kveld med å kartlegge om Einar Bodal sist tirsdag hadde besøk av hjemmesykepleien eller andre som kan knyttes til det planlagte besøket. Klarer ikke politiet å finne en naturlig forklaring på pensjonistens forberedelser, kan besøket hos bakeren vise seg å bli avgjørende.

Bakeren

Torsdag morgen gikk han den vanlige runden i butikken og handlet det mest nødvendige. På vei ut av kjøpesenteret må han passere utsalgsdisken til Skoglund bakeri. Her pleide han sjelden eller aldri å handle, men denne dagen ba han om å få to wienerbrød.

Noe seinere på dagen, rundt klokka 13, kom Einar Bodal tilbake til Stortorvet kjøpesenter. Han kjøpte ytterligere noen varer i Rema-butikken, men politiet har ennå ikke rukket å finne ut hva han handlet av kolonialvarer. Hvis innslag i kassene eller kvitteringer viser at han handlet ytterligere varer som tyder på at han ventet besøk denne dagen, kan politiet ha funnet hovedsporet i saken.

- Vi har ikke rukket å sjekke dette ennå, men hvis noen har vært på besøk hos pensjonisten før han ble drept, må vedkommende melde seg snarest. Det sier lensmann Ingvar Brøske ved Rakkestad lensmannskontor til Dagbladet.

Flere spor

KRIPOS-teknikerne jobbet i går i time etter time på drapsåstedet. Alt tyder på at de er ferdig med å gjennomgå kjelleretasjen hvor 82-åringen ble funnet drept i en blodpøl ved 15-tida sist onsdag. Det var en nabo som oppdaget at pensjonisten ikke hadde dratt opp rullegardinen denne morgenen. Da han ikke så livstegn utover dagen, banket han på hos 82-åringen. Men ingen lukket opp. Kjellerinngangen sto derimot åpen. Det er nok denne veien gjerningsmannen har flyktet.

Utenfor boligen, spesielt nedenfor trappa til hovedinngangen, er det markert funn. Den karakteristiske røde spraymalingen som markerer funn, er synlig flere andre steder på eiendommen. KRIPOS-teknikerne samler inn alt de finner. Seinere analyser vil avsløre om materialet kan settes i forbindelse med drapshandlingen.

Innbruddstyv

KRIPOS-teknikerne gjorde i går et funn bak garasjen som ikke lar seg forene med teorien om at 82-åringen ventet besøk. En mulig teori er at en tyv enten har sett 82-åringen forlate huset, eller har trodd at huset sto tomt, og at han har brutt op kjellerinngangen. Einar Johannes Bodal kan ha kommet hjem eller hørt lyder fra kjelleren og gått ned trappa. Der ventet tyven med et brekkjern eller et annet slagvåpen.

Politiet sikret i går spor som kan tyde på at drapsmannen har flyktet gjennom hagen og elva rett bak huset, og at han har gått inn på en gangsti noen hundre meter lenger bort.

<B>KRIPOS er i gang</B>
<B>FUNN:</B> KRIPOS-etterforskere jobber i går med funn rundt huset til den drepte 82-åringen i Rakkestad.