Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ventet en time med å varsle

Ullersmo landsfengsel ventet nesten én time med å varsle politiet etter at Pål Enger hadde rømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag morgen var Pål Enger fremdeles på frifot etter at han stakk av under en omvisning på hovedflyplassen på Gardermoen ved 19.30-tiden onsdag.

- Vi har ikke fått noen tips, og han er fortsatt på frifot. Jeg vet ikke hvorfor Ullersmo ikke varslet oss før klokken 20.20 onsdag, sier vaktsjef Tor Holthe ved Romerike politidistrikt til NTB.

- Var ikke dette en veldig sen varsling?

- Jeg vil jo si det, sier Holthe.

Gardermoen-omvisning

Pål Enger var på en omvisning på Gardermoen sammen med flere innsatte fra Ullersmo. Enger ble i fjor høst overflyttet fra lukket soning ved Ullersmo landsfengsel til avdelingen Krogsrud Arbeidskoloni på Kløfta, skriver Dagbladet.

Enger er rutinemessig etterlyst via Interpol, men politiet har ikke noen formening om Enger er i Norge eller utenlands.

- Han soner en dom, og når han stikker av må han etterlyses på lik linje med andre som gjør det samme. Norge er ikke noe fristed for Pål Enger, sier Holthe.

Enger i TV 2-reklame

Politiet setter nå sin lit til å få tips fra publikum. Enger er et kjent ansikt for mange, ikke minst fordi TV 2 bruker ham i sin egenreklame på fjernsynet.

- Vi hadde regnet med at det hadde kommet noen tips når det var Pål Enger som rømte. Han er såpass kjent. Ansiktet hans er jo på tv-en hver dag. Vi regner med at han dukker opp, sier Holthe.

Enger fikk mye av medieoppmerksomheten under den første OL-uken på Lillehammer for fem år siden da han skal ha stjålet Edvard Munchs maleri «Skrik» fra Nasjonalgalleriet i Oslo. Han ble dømt til seks og et halvt års fengsel for tyveriet, men har hele tiden hevdet at han er uskyldig. Enger hadde 14 måneder igjen å sone.

På slutten av 1980-tallet ble Enger dømt for å ha stjålet «Vampyr» fra Munch-museet i Oslo.

Overrasket

Rømningen kom fullstendig overraskende for ledelsen ved Ullersmo landsfengsel. Fengselsdirektør Knut Eigum sier til Dagbladet at ledelsen ikke regnet Enger for å være rømningsfarlig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media