Ventet hele dagen på Hellas-tur

GARDERMOEN (Dagbladet.no): Uheldig start på Hellas-ferien for 177 passasjerer med Apollo lørdag. De måtte vente i solsteiken på Gardermoen hele dagen. Flyet går først i morgen tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag skulle Apollo sende avgårde sommerens første turister til Santorini. Men på grunn av tekniske problemer med flyet ble de sittende og vente på Gardermoen i nesten ett døgn.

Problemene oppsto allerede morges, de solhungrige Hellas-turistene fikk først beskjed om at flyet ville bli et par timer forsinket. Ubekreftede meldinger gikk ut på at flyet skulle ha blitt påkjørt av en cateringvogn på flyplassen i Berlin.

Utover dagen kom det stadig nye meldinger om forsinkelsen. Noe som førte til at det kokte over for enkelte av passasjerene. De truet med advokat og underskriftskampanjer hvis de ikke kom seg avgårde til Hellas. Andre var fortvilte i varmen.

Kaotisk

Cathrin Tarvoll fra Ytre Enebakk og de to sønnene hadde i all hast bestemt seg for å reise på ferie til greske øyer for å slippe unna pollensesongen her hjemme. Men astmamedisinen til de to sønnene på åtte og elleve år ble liggende i bagasjen. I den kaotiske situasjonen som oppsto måtte de vente i over seks timer før de fikk tilbake bagasjen med astmamedisinen som de var avhengige av. De var både fortvilte og oppgitte.

Informasjon

Det var særlig mangelen på informasjon og venting på nye beskjeder som irriterte passasjerene.

- Beklagelig, sier direktør Leo Berbu om den uheldige åpningen av sommersesongen. Men det er ikke alltid like lett å gi informasjon før vi har noe nytt å melde om. I dette tilfelle skal det ha blitt funnet en feil med navigasjonssystemet. Rutinen er slik at dette må testes flere ganger. Flyet var deretter i lufta, men kapteinen, som alltid har det sist ordet, mente det var nødvendig å vende tilbake.

Samtidig jobbet vi med å skaffe nytt fly, men denne helga er åpning av sommerprogrammene for alle de charterarrangørene. Dermed var det ikke mulig å skaffe et så stort fly som det ett år gamle Novair 737-800 flyet som skulle ha fraktet de 177 turistene ned til de greske øyene.

Først i dag morges ville det være mulig å få tak i et fly som kunne frakte passasjerene ned til greske øyer. Hvor det for øvrig var meldt 17 grader og regn i går kveld.

Flere klager

Ingvill Fløystad i Reklamasjonsnemda for selskapsreiser har påpekt at klager på flyforsinkelser er noe av det som øker mest. Flytrafikken går nå så tett, charterflyene flyr i skytteltrafikk mellom de forskjellige destinasjonene og det er lite å gå på. Forsinkelsene forplanter seg.

FORTVILTE: Cathrin Tarvoll og sønnene Morten (8) og Julian (11) fra Ytre Enebakk måtte vente nesten hele dagen på Oslo Lufthavn Gardermoen.
RASENDE: Det oppsto heftige diskusjoner da 177 passasjerer måtte vente hele dagen på Gardermoen før sommerens første tur til de greske øyer.