Philip Manshaus:

Ventet i en halvtime før han gikk til angrep

Ifølge politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby tilbrakte Philip Manshaus (22) cirka en halvtime på parkeringsplassen utenfor moskeen før han gikk til angrep.

TERRORSIKTET: Philip Manshaus skal ifølge politiet ha brukt en time på å kjøre fra hjemmet i Bærum til Al-Noor Islamic Centre på Skui. En rute som vanligvis kun tar i underkant av 20 minutter. Video: Lilllegård / Walnum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet gikk tidligere denne uka ut med brutale detaljer om drapet på Johanne Ihle-Hansen (17). Det kom fram at hun ble påført fire skudd, tre i hodet og ett i brystkassa. Alle skuddene var dødelige, ble avfyrt på kloss hold og i kort tid etter hverandre.

Hennes stebror, Philip Manshaus (22) er siktet for drapet og for terror i Al-Noor moskeen i Bærum. Ingen ble skadet i moskeen, da Mohamed Rafiq (65) og Mohamed Iqbal overmannet Manshaus i et basketak.

I dag avslører politiet nye detaljer om Manshaus' bevegelser etter drapet overfor Dagbladet.

- Jobbet med det tekniske

Politiet vet ikke nøyaktig når stesøsteren ble drept, altså vet de ikke vet om Manshaus har hatt tilgjengelig tid før eller etter drapshandlingen. Men de har fastslått at Manshaus drepte sin stesøster i tidsrommet 14.15-15.

Han forlot boligen omtrent klokka 15. Ut ifra det politiet vet så langt, tyder det meste på at Manshaus valgte raskeste kjørevei fra boligen til Al-Noor moskeen.

- Han kjørte først forbi moskeen, deretter svingte han og kjørte tilbake og inn på parkeringsplassen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer