Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ventet i telefonkø i 30 min hos Norwegian

Flyreisende som vil finne alternative reiseruter har møtt store utfordringer også i dag.

MÅ TA TOGET: Åslaug Krokann Berg (42) hadde tenkt å fly til Vesterålen i morgen. I stedet må hun ta tog til Trondheim, nattog til Fauske og buss fra Fauske til Sortland. I dag fikk hun beskjed om at ventetiden på telefon til NSB var 25 minutter.  Foto: Jacques Hvistendahl
MÅ TA TOGET: Åslaug Krokann Berg (42) hadde tenkt å fly til Vesterålen i morgen. I stedet må hun ta tog til Trondheim, nattog til Fauske og buss fra Fauske til Sortland. I dag fikk hun beskjed om at ventetiden på telefon til NSB var 25 minutter. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GARDERMOEN/ OSLO S (Dagbladet): Asken fra Island har fått de fleste fly til å stå stille også i dag. Derfor har mange fått sin tålmodighet satt på prøve i forsøket med å finne alternative reiseruter.

Stian Hansen (21) ringte kundeservice hos Norwegian flere ganger fredag.

- Den ene gangen ventet jeg i en halv time, og så orket jeg ikke mer. Det var bare pausemusikk. Neste gang jeg ringte ventet jeg også i 30 minutter uten å komme igjennom. Til slutt dro jeg til Gardermoen for å stå i kø her, forteller Hansen.

- Håper å fly hjem i morgenHan og broren, Kent Gjøran Hansen (25), var på Metallica-konsert i Oslo på onsdag. Stian bor i Evenes og svippturen til hovedstaden ble litt lenger enn planlagt.

- Jeg skulle ha flydd hjem i går, men da gikk det ikke noe fly. Nå har jeg prøvd å få plass på tog, men alt er oppbestilt. Jeg håper å kunne dra hjem med fly i morgen, sier 21-åringen.

MÅ BO PÅ BRORENS SOFA: Stian Hansen (21) (til venstre) dro til Oslo for å få med seg Metallica-konsert på onsdag. Nå bor han på sofaen til broren, Kent Gjøran Hansen (25), i påvente av at det skal gå fly til Evenes. Foto: Jacques Hvistendahl
MÅ BO PÅ BRORENS SOFA: Stian Hansen (21) (til venstre) dro til Oslo for å få med seg Metallica-konsert på onsdag. Nå bor han på sofaen til broren, Kent Gjøran Hansen (25), i påvente av at det skal gå fly til Evenes. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Foreløpig må han overnatte i sovepose på brorens sofa.

Annerledes reiserute
- Jeg fikk beskjed om at ventetiden hos NSB for å kjøpe billett var 25 minutter. Derfor dro jeg ned til Oslo S istedet, sier Åslaug Krokann Berg (42).

Hun skulle egentlig flydd til Vesterålen i morgen, men må i stedet ta tog til Trondheim, nattog til Fauske og buss fra Fauske til Sortland.

- Det blir en litt annen og lenger reise enn jeg hadde sett for meg. Men det kan bli hyggelig å reise på en annen måte, sier Krokann Berg.

LANGE KØER: Foran billettluken til NSB var det lange køer på Oslo Sentralbanestasjon i dag. Foto: Jacques Hvistendahl
LANGE KØER: Foran billettluken til NSB var det lange køer på Oslo Sentralbanestasjon i dag. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Lange køerHun var ikke den eneste som hadde gitt opp å komme igjennom til NSB på telefon i dag. Køene var lange foran krankene.

Flere NSB-ansatte spurte folk som stod i kø hvor lang tid det var til toget dere skulle gå, i et forsøk på å unngå at folk stod i billettkø helt til toget forlot terminalen.

- Vi gjør alt vi kan for å få unna telefonkøer og for å få de reisende avgårde, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB.

Informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, presiserer at ingen av deres kunder ventet i mer enn 31 minutter i telefonkø på fredag.

- Oppbestilt på togetIkke mange tar flytoget til Gardermoen i disse dager. Men noen var likevel ombord da Dagbladet tok toget tidligere i dag. De fleste skulle hente bilen på Gardermoen ettersom de ikke kom seg til Oslo med fly som planlagt og derfor måtte ta tog eller kjøre leiebil.

GÅR GLIPP AV UTDRIKKINGSLAG: Tony Heljula (33) (i midten) skulle vært i storebrorens utdrikkingslag i London i kveld, men når det ikke på grunn av asken. Hans kolleger, Sue Harper (46) (til høyre) og Debra Lilley (48) kommer seg heller ikke dit de skal. Foto: Jacques Hvistendahl
GÅR GLIPP AV UTDRIKKINGSLAG: Tony Heljula (33) (i midten) skulle vært i storebrorens utdrikkingslag i London i kveld, men når det ikke på grunn av asken. Hans kolleger, Sue Harper (46) (til høyre) og Debra Lilley (48) kommer seg heller ikke dit de skal. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Går glipp av brorens utdrikkingslagPå flytoget satt også tre kolleger som hadde holdt konferanse ombord på Kiel-ferjen. Da de ble satt av i Oslo i går, viste det seg at det ikke skulle bli så lett å komme seg videre.

- Jeg skulle ha flydd til København i dag og derfra hadde jeg flybillett videre til Las Vegas i morgen. Nå skal jeg prøve å skaffe meg en leiebil på Gardermoen og kjøre til København, sier Sue Harper (46) fra Storbritannia.

Hennes kollega, Tony Heljula (33), skulle ha vært i London og feiret storebrorens utdrikkingslag i kveld, men han kommer seg ikke av flekken.

SLIPPER PERMITTERING: Edel Anne Grinaker, tillitsvalgt i Flytogforeningen, forteller at alle ansatte i Flytoget er glade for at de slipper permittering. Foto: Flytoget
SLIPPER PERMITTERING: Edel Anne Grinaker, tillitsvalgt i Flytogforeningen, forteller at alle ansatte i Flytoget er glade for at de slipper permittering. Foto: Flytoget Vis mer

- Uansett hva jeg gjør nå, rekker jeg ikke utdrikkingslaget. Det er trist. Jeg får feire storebror i Oslo i stedet, sier Heljula.

Fikk permitteringsvarselTidlig i dag ble det klart at over 200 ansatte på Flytoget i Oslo fikk varsel om permittering som skulle tre i kraft fra klokken 16 i morgen.
Dette ble derimot trukket tilbake rundt klokken 13 i dag, fordi Flytoget skal kjøre på noen av rutene til NSB.

IKKE AKKURAT FOLKSOMT: Flytoget har kjørt med omtrent tomme tog til og fra Gardermoen i dag. Foto: Jacques Hvistendahl
IKKE AKKURAT FOLKSOMT: Flytoget har kjørt med omtrent tomme tog til og fra Gardermoen i dag. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!