HARDT ARBEID LØNNER SEG: Også i tilfeldighetenes verden lønner hardt arbeid seg. Per Erik Monsen fra Bergen vant én million kroner da han plukket opp røret i en telefonkiosk på Klosteret i Bergen. Han hadde ventet langt om lenge på at det skulle ringe. Foto: Norsk Tipping
HARDT ARBEID LØNNER SEG: Også i tilfeldighetenes verden lønner hardt arbeid seg. Per Erik Monsen fra Bergen vant én million kroner da han plukket opp røret i en telefonkiosk på Klosteret i Bergen. Han hadde ventet langt om lenge på at det skulle ringe. Foto: Norsk TippingVis mer

Ventet opp mot 100 timer på at det skulle ringe. Nå er han én million kroner rikere

- Arbeidet gikk jo litt utover familielivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norsk Tipping har siden 17. august ringt rundt til tilfeldige røde og vernede telefonkiosker rundt om i landet i forbindelse med konkurransen «Telefon fra Hamar». De lar det ringe i ett minutt, før de legger på.

Hvis noen løfter røret, får de en hyggelig premie på én million kroner. Mannen som på tredje ring tok telefonen fra Hamar, hadde jobbet hardt for premien.

Opp mot 100 timer Ved de to første oppringningene tok ingen telefonen. Men på det tredje skulle det skje.

Like ved telefonkiosken på Klosteret i Bergen, satt Per Erik Monsen. Han hadde ventet på telefonen fra Hamar i dagevis.

Da han hørte det ringe i ettermiddag, spurtet han bort til telefonkiosken.

Monsen plukket så opp røret.

- Ja, hallo? Er det noen der? spør vinneransvarlig i tippeselskapet, Ingrid Roterud Mathisen.

Og dermed var han én million kroner rikere.

- Jeg har jo jobbet litt for dette, og alle de timene hadde vært forgjeves hvis ikke jeg hadde vunnet, sier Monsen, som har sittet og ventet ved telefonkiosker i opp mot 100 timer de siste dagene.

100 telefonkiosker er med i konkurransen, og dermed var sjansen for at nettopp telefonkiosken i Bergen skulle ringe 1 til 98 på tredje forsøk fra Hamar.

Skal dele premien Monsen har sittet vakt lenge, og når det har regnet, har han sittet i bilen sin. Parkeringsvakter har vært medvillige, og har ikke gitt bergenseren bot. I tillegg har han fått hjelp av andre, som også skal få nyte av premien.

- Arbeidet gikk jo litt utover familielivet, men nå er både sønn og kone fornøyde, sier Monsen og ler.

Monsen samarbeidet med en kompis om å holde vakt ved Bergens telefonkiosker.

- Det var avtalen at den som ikke plukket opp røret, men som likevel har vært med å holde vakt, skulle få 100.000 kroner. Den avtalen kommer jeg til å holde, sier Monsen, som skal bruke pengene på en fest i kveld, sydentur, klær til sønnen, elsykkel og litt investering i huset.

Andre har fått sjansen Tidligere har Norsk Tipping ringt til to andre røde kiosker.

Oslo-borgerne var de første som fikk muligheten, ved at Hamar ringte opp til telefonkiosken i Majorstukrysset. Den andre kiosken som ble ringt opp var på Veierland på Nøtterøy, men etter 60 sekunder var det heller ingen her som løftet opp røret.

Den første kiosken som fikk muligheten var på Majorstukrysset. Her var det ingen som svarte og dermed gikk turen til neste.Kiosk nummer to lå på Veierland med hav på alle kanter, men etter 60 sekunder var det heller ingen her som løftet av røret.

Nå er konkurransen over, og de andre som har stasjonert seg ved landets telefonkiosker, må nå gå slukøret og lutrygget hjem.