Ventet på hjelp i tre timer

I tre timer skal utenriksreporter Anders Sæther ha sittet hardt skadd på den øde veistrekningen i Irak. I grøftekanten lå hans døde kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HJELPEN KOM: En britisk journalist hjelper Anders Sæter ut av en taxi som har fraktet dem fra Irak til Jordans hovedstad Amman i dag.

TIL HOTELET: Anders Sæter ankommer hotellet i Amman i rullestol.

Tidligere meldinger i dag tydet på at Sæther ble hardt kvestet i ulykken i Irak i natt, som førte til at hans nære kollega omkom. Men ifølge klubbleder Davy Wathne kom Anders Sæther fra det med lettere skader. Han skal være i stand til å gå. - Selv om det ikke er noen fare reint fysisk, så må vi jo tro at han er preget av omstendighetene rundt ulykken, sier Wathne.

TIL HOTELET: Anders Sæter ankommer hotellet i Amman i rullestol.

Snakket med kjæresten

Sæther har i dag hatt telefonisk kontakt både med TV2s utenriksredaktør og med kjæresten sin, som også er ansatt i TV2.Reporteren skal ha sittet i veikanten på den øde strekningen i flere timer mens de to andre lå i grøfta. Etter tre timer kom en bil med BBC-ansatte til unnsetning.- Når vi her i TV2, nær sagt på andre siden av jordkloden, får sjokk, kan vi bare tenke oss hvordan han har det, sier Davy Wathne.Ifølge Wathne har Sæther smerter i hodet, nakken og ryggen. Han har trolig også mindre bruddskader. Han ankommer King Hussein Hospital i Jordans hovedstad Amman nå i ettermiddag, etter å ha blitt transportert i en buss, og seinere overflyttet til en ambulanse.

Erfaren reporter

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer