Ventet på hjelp i tre timer

I tre timer skal utenriksreporter Anders Sæther ha sittet hardt skadd på den øde veistrekningen i Irak. I grøftekanten lå hans døde kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HJELPEN KOM: En britisk journalist hjelper Anders Sæter ut av en taxi som har fraktet dem fra Irak til Jordans hovedstad Amman i dag.


TIL HOTELET: Anders Sæter ankommer hotellet i Amman i rullestol.

Tidligere meldinger i dag tydet på at Sæther ble hardt kvestet i ulykken i Irak i natt, som førte til at hans nære kollega omkom. Men ifølge klubbleder Davy Wathne kom Anders Sæther fra det med lettere skader. Han skal være i stand til å gå.
- Selv om det ikke er noen fare reint fysisk, så må vi jo tro at han er preget av omstendighetene rundt ulykken, sier Wathne.


TIL HOTELET: Anders Sæter ankommer hotellet i Amman i rullestol.

Snakket med kjæresten


Sæther har i dag hatt telefonisk kontakt både med TV2s utenriksredaktør og med kjæresten sin, som også er ansatt i TV2.
Reporteren skal ha sittet i veikanten på den øde strekningen i flere timer mens de to andre lå i grøfta. Etter tre timer kom en bil med BBC-ansatte til unnsetning.
- Når vi her i TV2, nær sagt på andre siden av jordkloden, får sjokk, kan vi bare tenke oss hvordan han har det, sier Davy Wathne.
Ifølge Wathne har Sæther smerter i hodet, nakken og ryggen. Han har trolig også mindre bruddskader. Han ankommer King Hussein Hospital i Jordans hovedstad Amman nå i ettermiddag, etter å ha blitt transportert i en buss, og seinere overflyttet til en ambulanse.

Erfaren reporter


Anders Sæther har lang fartstid som utenriksreporter. Etter å ha jobbet i Dagbladet i flere år, først i Oslo, seinere i Moskva, har han de siste åra jobbet i TV2. Han har hatt flere oppdrag i krigssoner og katastrofeområder rundt om i verden.