-  Ventet på offeret

Først drepte Jiahong Wu (23) fetteren i affekt, og så ventet han i studenthybelen på sitt neste offer, mener retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wu tok i februar i fjor livet av sin egen fetter med 40 stikk i en studenthybel på St. Hanshaugen i Oslo. Ved siden av den drepte mannen fant politiet kjæresten kvalt. Tingretten mener 23-åringen drepte sin fetter først, for så å vente på den unge jenta. Hun ble kvalt med en gardinsnor - trolig i gangen - og så plassert ved siden av sin døde kjæreste på gulvet i hybelen.

Anker dommen

Den 23 år gamle fetteren ble i går dømt til lovens strengeste straff for dobbeltdrapet.

I tillegg må han betale nesten en million kroner i erstatning og oppreisning til de drepte studentenes foreldre. 23-åringen har hele tida nektet skyld for dobbeltdrapet, og anket dommen i Oslo tingrett på stedet.

-  Han er sjokkert og skuffet over dommen, sier hans forsvarer Marius Dietrichson.

23-åringen har sittet uttrykksløs og hørt på påtalemyndighetens anklager under hele rettssaken. Først da han fikk opplest dommen, viste han tydelig skuffelse over rettens avgjørelse.

Jiahong Wu nektet å forklare seg under rettssaken, og har heller ikke forklart seg om flere av bevisene politiet har presentert. Retten mener Wu hadde muligheten til å besinne seg etter drapet på fetteren, men at han likevel valgte å drepe også fetterens kjæreste kort tid etter.

-  Følte seg sviktet

23-åringen tok ifølge dommen ut 9900 kroner fra den drepte jentas konto, og har selv forklart at han brukte mye penger på spilleautomater. Retten mener likevel ikke at økonomi var hovedmotivet for det brutale dobbeltdrapet.

-  Tiltalte var sterkt knyttet til fetteren, og det synes som om tiltalte ikke hadde andre venner i Norge. Tiltalte følte seg sviktet av fetteren etter at han fikk en kjæreste, heter det i premissene for dommen.

Den drepte guttens foreldre, som også er drapsdømtes onkel og tante, mener at straffen er for mild.

-  Vi kan ikke gjøre noe med norsk lov, og vi vet at 21 år er den strengeste straffen. Men i forhold til kinesisk lov er det altfor mildt, sa offerets far etter domsavsigelsen.