Ventet på sine ofre

Funn på åstedet tyder på at den brutale drapsmannen hadde planlagt å drepe. En polititeori er at morderen gjemte seg ved gangstien, og tilfeldigvis overfalt Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) like før de kom til badeplassen. Politiet kan ha funnet et viktig spor: en knivslire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye tyder på at gjerningsmannen ikke drepte i affekt, men har planlagt sin grusomme handling. Hvis det stemmer, kan politiet stå foran en lang og vanskelig etterforskning.

Baneheia i Kristiansand er et populært fritidsområde, og politiet kunne i går opplyse at det sist fredag var mange der.

- Vi håper alle som var der vil gi oss beskjed. Det er viktig for oss å få vite hvem alle disse er, sier politiførstebetjent Asbjørn Hansen i Kripos.

Slag- eller stikkvåpen

Etter det Dagbladet erfarer, ble de to jentene drept med stikk- eller slagvåpen. Ingen av dem som befant seg i området, har hørt skrik, rop om hjelp, eller lyder som tyder på at det pågikk en kamp på liv og død midt i turområdet.

Det er ikke mer enn rundt 30 meter fra den brede gangveien til platået hvor jentene ble funnet døde. Derfor er en av politiets teorier at drapsmannen fant seg et skjulested i den tette vegetasjonen inntil stien, og slo til når ingen andre var i nærheten.

Tekniske spor

Etter det Dagbladet erfarer, sitter politiet allerede med flere tekniske spor i jakten på drapsmannen. Det skal være funnet både fot- og fingeravtrykk på åstedet.

Politiet skal også ha funnet en knivslire i området, men dette ville ingen bekrefte overfor Dagbladet seint i går kveld.

Etter at de to venninnene var drept, tok drapsmannen seg tid til å skjule dem godt. Han la dem ned i en fjellkløft, og dekket dem til med flere lag granbar. Jentene var såpass skjult at det var vanskelig å få øye på dem.

Fredag kveld rundt klokka 19.30 var sykkelpolitiet tilfeldigvis i Baneheia på et annet oppdrag. Politiet passerte stedet jentene seinere ble funnet døde, rundt 30 meter unna. Sykkelpolitiet kan faktisk ha passert åstedet enten like før, eller like etter at drapene fant sted.

Tråkket ned posen

Etter at drapsmannen hadde tatt seg tid til å dekke over ofrene, tok han med seg plastposen deres med badetøy i. Han gikk mellom 35 og 40 meter, og forsøkte å tråkke plastposen ned i ei myr.

- Klærne i posen var våte, men vi vet ikke hvordan de ble det, sier politiinspektør Magnus Andreassen til Dagbladet.

Politiet vet dermed ikke sikkert om badedraktene var våte fordi jentene allerede hadde badet, eller om klærne ble fuktige etter oppholdet i myra.

I dag kommer den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

Den vil gi politiet flere svar på hvordan jentene ble drept.

- Vi kan ikke si sikkert hva dødsårsaken er før rapporten foreligger, sier politiinspektør Andreassen til Dagbladet.