Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ventet på sitt offer

BERGEN (Dagbladet): Den 35 år gamle mannen som er siktet for forsettlig drap på sin 25 år gamle ekskone, hadde tatt seg inn i leiligheten hennes og satt og ventet på henne drapsnatta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunne drapet vært unngått dersom kvinnen hadde hatt en av bergenspolitiets fem voldsalarmer? Under den videre etterforskningen av drapet på aleinemoren i Bergen natt til søndag, vil politiet undersøke om hjelpeapparatet kjente til at kvinnen har vært utsatt for trusler fra sin eksmann uten at politiet er blitt varslet. I fjor viste politistatistikken at 37 kvinner er drept av sjalu kjærester de siste fem årene.

Truet trebarnsmor

Det er ikke lenger siden enn mars i år at en 37 år gammel bergenskvinne ble kvalt av sin sjalu ektemann, som hun hadde flyttet fra. Kvinnen hadde blant annet søkt tilflukt på Krisesenteret, men kvinnens problemer med mannen var ukjent for politiet.

En trebarnsmor som føler seg sterkt truet av sin eksmann, er den første som nå får tildelt en av de fem voldsalarmene bergenspolitiet har til disposisjon. På landsbasis har politiet fått 140 voldsalarmer.
- Min klient er svært nedbrutt. Han har vært gjennom flere traumatiske døgn med lite søvn, opplyser den drapssiktede 35-åringens forsvarer, advokat Odd A. Drevland. Så langt har mannen gitt en svært knapp forklaring i politiavhør, og han har ikke erkjent seg skyldig i drapet på ekskona.

Varetektsfengslet

Det han så langt har forklart er at han tok seg inn i ekskonas kjellerleilighet mens hun var ute, og at han satt og ventet på henne da hun kom hjem. Han har ikke kunnet gjøre rede for hva som skjedde i leiligheten, eller hvor lenge han oppholdt seg der. Politiet fant kvinnen kvalt ute i gangen da de tok seg inn den låste ytterdøra ved 03.30-tida natt til søndag.

35-åringen skal sjøl ha ringt politiet fra sin mobiltelefon og bedt om ambulanse til kvinnen. Han meldte seg for politiet ved 19-tida søndag.

Kort ekteskap

De to skal ha hatt et kortvarig ekteskap, og ble nylig separert. 35-åringen er ikke far til kvinnens tre år gamle sønn som hun nå bodde aleine med. Han skal ifølge forsvareren ha oppsøkt ekskona drapsnatta for å snakke med henne.

I Bergen forhørsrett i går ble han varetektsfengslet i fire uker, siktet for forsettlig drap. Han møtte ikke sjøl i retten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!