Ventet på soning for drapsforsøk, ranet kiosk med pistol

En 28-åring som i fjor ble dømt for å ha skutt en mann tre ganger på åpen gate i Oslo i 2009, var ennå ikke innkalt til soning da han i februar i år begikk et væpnet ransforsøk.

SKUTT TRE GANGER: Da politiet rykket ut etter skytingen ved utestedet Biblos på Jernbanetorget i Oslo 1. oktober 2009, lå en 18 år gammel mann igjen på bakken med tre skudd i kroppen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SKUTT TRE GANGER: Da politiet rykket ut etter skytingen ved utestedet Biblos på Jernbanetorget i Oslo 1. oktober 2009, lå en 18 år gammel mann igjen på bakken med tre skudd i kroppen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 28 år gammel mann som i 2009 var nær ved å drepe en 18-åring med fem pistolskudd etter en krangel ved Jernbanetorget i Oslo, ble lørdag 2. februar pågrepet etter å ha begått et mislykket, væpnet ran av en kiosk på Grønland i Oslo.

28-åringen ventet da fremdeles på å bli innkalt til soning av drapsforsøkdommen.

Skjøt fem ganger Lagmannsretten fant det i fjor bevist at 28-åringen må ha regnet med at skuddene ville føre til at offeret ble drept og slo fast at også tilfeldige forbipasserende i Oslo sentrum kunne ha blitt skutt.

«Det vises til siktedes forfølgning av og skyting mot fornærmede etter det første skuddet i leggen, som viser et klart og vedvarende forsett om å ramme ham sterkere enn det skuddet i leggen gjorde. Det er også skjerpende at skytingen skjedde på offentlig sted med mange personer i umiddelbar nærhet. Dette skapte betydelig fare for å ramme andre enn fornærmede», heter det i dommen.

Etter å ha anket en tingrettsdom i september 2011, ble 28-åringen i Borgarting lagmannsrett 5. september i fjor dømt til seks og et halvt år fengsel for drapsforsøk og trusler, en dom som ble rettskraftig i Høyesterett i starten av desember.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer