Ventet på tiltalte med hammer og metallrør

Slåsskamp foran Oslo tinghus. Skulle «snakke» med tiltalte i alvorlig våpensak.

SKYTING PÅ LAMBERTSETER: Her stopper Oslo-politiet tre biler i St. Hallvards gate etter skyting på Lambertseter natt til 12. mars i år. Nå står de tiltalte i Oslo tingrett. Mandag var det noen som ville "snakke" med dem midt i Oslo sentrum foran tinghuset. Foto: Tipser.
SKYTING PÅ LAMBERTSETER: Her stopper Oslo-politiet tre biler i St. Hallvards gate etter skyting på Lambertseter natt til 12. mars i år. Nå står de tiltalte i Oslo tingrett. Mandag var det noen som ville "snakke" med dem midt i Oslo sentrum foran tinghuset. Foto: Tipser. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med hammer og metallrør som våpen barket to grupperinger med unge menn sammen i slagsmål foran Oslo tinghus ved rettsdagens slutt mandag.

- En ungdom i slutten av tenårene ble kjørt til legevakt for sjekk. Skaden skal ikke ha vært alvorlig alvorlig. Slagsmålet skal ha hatt tilknytning til en pågående sak i Oslo tingrett, opplyser operasjonsledere Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Den tre uker lange rettssaken omfatter sju menn i alderen 19 til 36 år, alle tiltalt for grov overtredelse av våpenloven og for «graverende befatning med skytevåpen».

Tiltalen omfatter blant annet flere skudd mot en boligblokk i bydelen Lambertseter og skarpe skudd gjennom vindu i en ungdomsklubb samme sted.

Det er kjent at minst to grupperinger står mot hverandre blant de sju tiltalte, og at de har sympatisører på hver sin side utenfor tiltalebenken.

Ventet på tiltalte og venner

Ingen av de tiltalte sitter i varetekt, og Dagbladet får opplyst at «noen» åpenbart ventet på tiltalte og venner da de skulle dra fra tinghuset mandag ettermiddag.

- Politiet har beslaglagt en hammer, og vitner har fortalt at det også ble brukt metallrør i slagsmålet, sier operasjonsleder Jøkling, som beskriver antallet involverte til «nærmere ti».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer