Ventet på toget - falt om i kulda

I 20 minusgrader ventet to kvinner så lenge på et forsinket NSB-tog at de til slutt måtte hentes av ambulanse for å få medisinsk hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kvinnene ventet på et tog som skulle passere Eidsvoll Verk Stasjon klokka 07.28 i morges. Toget var imidlertid innstilt, og NSB hadde problemer med å få satt inn busserstatning, skriver VG Nett.

Omkring 50 personer sto og ventet på stasjonen da de to kvinnene med kort tids mellomrom falt om og ble liggende på perrongen. Enkelte av dem som sto rundt ble enige om å ringe etter ambulanse.

Bussen kom imidlertid til stedet før ambulansen, og bussjåføren hjalp til med å få de to kvinnene inn i bussen. Begge kvinnene skal da ha vært forkomne og forfrosne, men ved bevissthet. Et kvarter senere ble de to kjørt i ambulanse til Stensby sykehus på Minnesund. Mandag ettermiddag opplyste sykehuset at begge da var sendt hjem i god behold.

NSB beklager det som skjedde på Eidsvoll Verk stasjon.

- Men vi rår jo ikke over kulda, sier Åge-Christoffer Lundeby i NSBs informasjonsavdeling til VG Nett. Han ble informert av bussjåføren om det som skjedde i formiddag.

Han forteller at sprengkulda var årsaken til at toget var forsinket. Lundeby opplyser dessuten at det er Jernbaneverket som har ansvaret for stasjonene, og dermed også eventuelle venterom.

(NTB)