- Ventet på Torpedo-Johansen i to uker

Kriminalpolitiet mener at MC-medlemmene i Untouchables satt og ventet på torpedoen Eivind Johansen (30) med skarpladde våpen i minst 14 dager før drapet skjedde. - En henrettelse, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet kjente MC-medlemmene i Untouchables til at Eivind Johansen (30) hadde tatt på seg et oppdrag for å kreve inn 25000- 30000 kroner i lokalene i Strømsveien 223, minst 14 dager før drapet skjedde.

Kriminalpolitiet tror at de ventet på torpedoen med skarpladde våpen og skuddsikre vester drapsdagen.

- De var bevæpnet til tennene da 30-åringen kom. Det var nærmest en henrettelse, sier etterforskningsledelsen. Da politiet slo til med arrestasjoner og ransaket MC-hovedkvarteret dagen etter, 13. desember, ble det funnet fire skarpladde våpen, hvorav to var avsagde hagler.

Torpedo-drapet

Eivind Johansen (30), en av Oslos mest kjente torpedoer, ble funnet drept i en varebil på Roa på Hadeland torsdag 14. desember.

Drapet skal være begått i klubblokalet til MC-klubben The Untouchables på Alnabru ved 14.30-tida, med flere vitner til stede.

Sju personer er siktet til nå, enten for drap eller for medvirkning til drap. Én person har tilstått selve drapet. Pengeinnkreving skal være ett av motivene.

Oslo-politiet karakteriserer drapet på 30-åringen som en nedslakting av en forsvarsløs person. Ifølge politiet kom han til klubblokalene ved 13-tida 12. desember, ubevæpnet og uten skuddsikker vest. Politiet mener han anså oppdraget i MC-klubben for å være problemfritt.

Namsfullmektig

Flere forsvarere i saken reagerer sterkt på politiets beskrivelse av Johansens rolle og oppførsel før drapet.

Advokat Sverre Næss sier til Dagbladet at vi tross alt snakker om en beryktet torpedo med en dom på fire og et halvt års fengsel for vold bak seg.

- Det var slett ikke en namsfullmektig som kom til klubblokalene for å foreta en lovlig tvangsforretning, sier Næss.

  • Det var krangel om et bilkjøp kombinert med en pengesum på 25000-30000 kroner som skal ha utløst drapet. En 26-åring, som hevder å ha skutt tre drepende skudd, forklarer at han ble slått ned av Johansen i første etasje. 26-åringen gikk deretter opp trappa til tredje etasje. Johansen kom etter. 26-åringen skal først ha vært bevæpnet med hagle, men byttet til seg en pistol fra en kamerat like før han avfyrte skuddene.

Uforstående

Politiet setter altså et stort spørsmålstegn ved om 26-åringen virkelig er drapsmannen. Kilder Dagbladet har snakket med, stiller seg uforstående til politiets skepsis.

26-åringen var et fullverdig medlem av Untouchables. Han var ikke på prøve, og skulle ikke ha grunn til å ta på seg et drap for å oppnå status.

For to av de sju siktede har ikke forhørsretten funnet skjellig grunn til mistanke. De blir sannsynligvis løslatt. De ene hevder å ha vitne på at han var hjemme da skuddene falt i Strømsveien 223 den 12. desember.

Etter det Dagbladet forstår, vurderer ytterligere én person å melde seg for politiet. Vedkommende, som skal ha tilknytning til Bandidos, var i verkstedet i første etasje da skuddene falt i tredje.

Men han hevder han ikke har sett eller hørt noen ting, fordi han arbeidet med et pressluftbor...

<B>HENRETTET?</B> Det mener i hvert fall politiet, som karakteriserer drapet på torpedoen Eivind Johansen som en nedslakting av en forsvarsløs person.