Ventet sju måneder på avhør av voldtektsmistenkt

Politiet i Stavanger hadde navnet på drosjesjåføren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet i Stavanger kjente navnet på en voldtektsmistenkt drosjesjåfør i sju måneder før de avhørte mannen. I forrige uke ble mannen siktet for voldtekt og fratatt kjøreseddelen.

Voldtekten av en 32 år gammel kvinnelig passasjer skal ha skjedd 7. september i fjor. Kvinnen hadde bestilt taxien via sentralen og turen var registrert. Likevel ventet politiet sju måneder med å avhøre den voldtektsanmeldte taxisjåføren, skriver Stavanger Aftenblad.

Fikk ikke svar

- Allerede åtte dager etter anmeldelsen, 9. oktober 2008, dukker navnet på sjåføren opp i etterforsknings- dokumentene. Men så skjer det lite, forteller kvinnens bistandsadvokat Kristoffer Hovda.

Advokaten sendte flere brev om saken til politiet, men uten å få respons.

- I tillegg har jeg ringt flere ganger. Jeg har aldri fått noe skikkelig svar på hvorfor det ikke ble gjort noe på alle de månedene, sier Hovda til avisen.

Først 23. april i år blir den 34 år gamle taxisjåføren avhørt av politiet. Så blir han avhørt igjen fem dager senere. Deretter går det over en måned før politiet sikter sjåføren og fratar ham kjøreseddelen.

- Beklager

- En ting er at det går nesten sju måneder fra anmeldelse til første avhør av den mistenkte. En annen ting er at etterforskningsdokumentene viser at politiet ikke har foretatt seg noe som helst mellom midten av november til midten av april, en periode på fem måneder, sier Hovda.

Politiet erkjenner at det er gjort feil under etterforskningen av saken.

- Vi er enige i at det er kritikkverdig av politiet å bruke så lang tid på å etterforske denne saken. Det har skjedd en feil, og vi skal prøve å unngå å gjøre den samme feilen igjen, sier politiadvokat Jørgen Berner Torstensen ved Stavanger politistasjon.

Han ønsker ikke å utdype hva feilen består i eller hva som er årsaken til den.

(NTB)