Ventet tre måneder på dagpenger

Monica Holmeide Olsen klaget på at det tok over tre måneder å få dagpenger. Saksbehandlingstiden på klager er fire måneder hos Aetat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Holmeide Olsen ble arbeidsledig 5. februar i år. Fortsatt venter hun på at myndighetene skal rydde opp. Det tok tre og en halv måneder før 28-åringen fikk noe som helst fra Aetat.

Endelig svar på hennes dagpengesak kommer først i november.

Mangelfull informasjon

Monica er sosionom og cand.mag fra Universitetet i Oslo. I fjor anbefalte legen hennes hennes å slutte i jobben som miljøterapeut.

- Jeg var mye syk og mistrivdes. Derfor fulgte jeg rådet. Jeg var optimist, jeg ville ordne dette opp på egen hånd. Men det er vanskeligere å få seg jobb nå.

Dårlig start

Hun måtte melde seg arbeidsledig. Monica grøsser når hun tenker på hvor vanskelig det ble.

- Jeg gikk på Aetat, men fikk beskjed om at jeg måtte vente til jeg fikk selvangivelsen min i stedet for å bruke ligningsattesten fra 2001 som jeg hadde tatt med. Hvorfor vet jeg ikke. Jeg burde ha nektet. Den skulle komme om tre uker. Jeg gikk hjem og ventet.

- Det burde ikke ha skjedd, sier konstituert arbeidsdirektør Elisabeth Nilsen til Dagbladet.no. Hun er forferdelig lei for det som har skjedd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer