Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ventetida skal ned

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Framtidige adoptivforeldre har fått en gladmelding: Barneminister Anniken Huitfeldt vil ha raskere adopsjonsprosesser. I fjor var ventetida for utenlandsadopsjon i snitt to år og åtte måneder. Det fins søkere som venter i opptil fem år. Når prosessen tar så lang tid risikerer søkerne at de må vurderes flere ganger fordi godkjenningen fra Bufetat bare er gyldig i to år. Over 2000 søkere er per i dag i en adopsjonsprosess.

Formålet med adopsjon er ikke først og fremst at foreldre skal få barn, men at barn skal få en ny familie når deres biologiske foreldre ikke kan ta vare på dem. Godkjenningsprosessen må være grundig. Huitfeldt ønsker at barnevernet og Bufetat fortsatt skal ha ansvaret. Problemet er at et overarbeidet barnevern i kommuner og bydeler ikke prioriterer disse sakene. Søknader om å få bli foreldre vurderes opp mot akutte barnevernssaker. Adopsjonsloven pålegger kommunene å utrede adopsjon. Men det finnes i motsetning til Bygningsloven, ingen lovpålagt frist om hvor lang tid behandlingen skal ta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media