FULLROSER SAS: Vi har blitt behandlet utrolig bra av både flyselskapet og ambassadepersonellet, forteller Geir Aamodt og kona Pia Holter fra Tønsberg. Sammen med sønnen Victor strandet de i Bangkok tirsdag på grunn av politiske demonstrasjoner. 
Foto: Harald Henschien
FULLROSER SAS: Vi har blitt behandlet utrolig bra av både flyselskapet og ambassadepersonellet, forteller Geir Aamodt og kona Pia Holter fra Tønsberg. Sammen med sønnen Victor strandet de i Bangkok tirsdag på grunn av politiske demonstrasjoner. Foto: Harald HenschienVis mer

Ventetiden snart over for Victor (7 mnd)

SAS tror flyplassen i Bangkok åpner i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BANGKOK (Dagbladet.no): Lille Victor (7 mnd) fryder seg på luksushotellet Windsor i Bangkok.

Han har ikke begreper om hvilke dramatiske hendelser som har ført til at tønsbergfamiliens hjemreise drøyer. Nå ser det imidlertid ut til at ventetiden snart er over.

— Vi har fått opplyst fra thailandske myndigheter at flyplassen skal åpne klokken 12 norsk tid torsdag, sier  informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til NTB.

Trodde det var kapring
Dagbladet møter en fornøyd familie som mener de har fått utrolig mye støtte og utmerket service etter at de strandet i Bangkok tirsdag.

Mamma, Pia Holter, medgir at de ble bekymret da tavlen skiftet fra forsinket til avlyst under mellomlandingen i Bangkok tirsdag kveld. Etter tre ukers ferie i Krabi skulle de bare ha en kort stopp i Bangkok. Slik ble det ikke.

- Vi hadde sjekket ut gjennom passkontrollen i Krabi og var bare på transit i Bangkok. Da vi så at flighten til København var avlyst og at flyterminalen ble invadert av delvis maskerte personer trodde jeg det var en kapring. Jeg ringte SAS to ganger, men de ante ikke hva som foregikk. Etter en stund ringte SAS tilbake og vi ble informert om de politiske demonstrasjonene og fortalt at vi ikke var i fare, forteller Geir Aamodt.

Pia Holter mener SAS viste seg fra sin aller beste side. Og skryter også av de ansatte på den norske ambassaden.


- Personalet på flyplassen forsvant jo etterhvert, men vi hadde tilgang til alt vi behøvde for å ta vare på babyen vår.  Til og med personell fra den norske ambassaden dukket opp og bidro til at alt gikk bra. Dette står i sterk motsetning til alt det vi leste om under tsunamien, men da har de altså lært noe. Flott! mener Pia.

SAS betaler dag for dag
I dag ble familien innkvartert på Rembrandt Hotel i sentrum av Bangkok der de nå avventer den politiske situasjonen i Thailand og håper på en snarlig hjemreise til Tønsberg.
 
- Vi hadde et informasjonsmøte her på hotellet i dag, og representanten for SAS påtok seg alle utgifter selv om det går på dag til dag basis. De kunne sikkert ha kranglet om force majeur, men det har de ikke gjort, sier Aamodt.

Selv om familien helst ville vært hjemme i Tønsberg mener de at behandlingen de har fått er fenomenal. Nå leter familien etter alternative måter å komme hjem på dersom konfliktene i Thailand skulle vedvare.

Over 200 berørt
Det er uvisst hvor mange norske rammet av okkupasjonen av flyplassen.

Det betyr at to avganger til Bangkok som SAS har torsdag kveld kan gå som normalt. Den ene avgangen går fra København, den andre fra Stockholm.

Uroen på flyplassen i Bangkok førte til at et fly fra København ikke kom av gårde tirsdag, og passasjerene som skulle være med tilbake er strandet i Bangkok.

— Det er litt over 200 som er berørt. En del av dem er nok fra Norge, men vi vet ikke hvor mange, sier Johansen. Uroen i Bangkok er en force majeure-situasjon som ikke selskapene kan ta økonomisk ansvar for.

— Men vi har hjulpet passasjerene med hotellrom, og våre ansatte har vært på flyplassen for å hjelpe dem der. Men nå er flyplassen stengt, sier Johansen onsdag ettermiddag.

Ikke charter De fleste norske som reiser til Bangkok med rutefly bruker SAS, Finnair eller Thai Airways. Finnair har 100 passasjerer strandet i Bangkok. Thai innstilte to flyginger til byen tirsdag og onsdag.

Charterselskapene som flyr fra Norge bruker andre flyplasser i Thailand og er knapt berørt av okkupasjonen foreløpig. Hvis flyplassen ikke skulle bli åpnet igjen med det første vil passasjerer som har bestilt reise til Bangkok få anledning til ombooking.

— Vi har ingen kunder i Bangkok nå. Hvis dette skulle bli langvarig vil vi løpende finne løsninger, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour.

KREATIV HVILE: Men nå mener myndighetene i Thailand at flyplassen kan åpne i morgen formiddag. Foto: Christophe Archambault/Scanpix
KREATIV HVILE: Men nå mener myndighetene i Thailand at flyplassen kan åpne i morgen formiddag. Foto: Christophe Archambault/Scanpix Vis mer
TRENGER HOTELL: Tusenvis av turister venter på transport fra Suvarnabhumi flyplass til hoteller i Bangkok. Foto: David Longstreath/Scanpix
TRENGER HOTELL: Tusenvis av turister venter på transport fra Suvarnabhumi flyplass til hoteller i Bangkok. Foto: David Longstreath/Scanpix Vis mer
KREVER STATSMINISTERENS AVGANG: Demonstrantene på flyplassen krever at Thailands statsminister Somchai Wongsawat trekker seg. De ønsker ikke-voldelige demonstrasjoner og har hengt opp bannere der de beklager overfor de reisende på flyplassen. Foto: Pornchai Kittiwongsakul/Scanpix
KREVER STATSMINISTERENS AVGANG: Demonstrantene på flyplassen krever at Thailands statsminister Somchai Wongsawat trekker seg. De ønsker ikke-voldelige demonstrasjoner og har hengt opp bannere der de beklager overfor de reisende på flyplassen. Foto: Pornchai Kittiwongsakul/Scanpix Vis mer