Ventilene sto åpne

BRØNNØYSUND (Dagbladet): Politiet fant seint i går kveld årsaken til at Steinar Bastesens fiskeskute «Morild» sank ved kai i Brønnøysund: Alle de fire ventilene i båtens lense- og spylesystem sto åpne. Det kan ikke skje uten at noen har skrudd på dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Steinar Bastesens sønn, Stein-Eirik, måtte inn til nytt avhør ved Brønnøysund lensmannskontor etter at årsaken til havariet ble kjent.

Helt unormalt

- Det er helt unormalt at alle fire ventilene er åpne samtidig, sier stasjonssjef Stein Nordby i skipskontrollen. Både ved lensing og spyling av båten er det vanlig at to av ventilene er avstengt. Nordby kan ikke tenke seg en situasjon der han ville ha åpnet alle fire ventilene.

- Går du fra båten med alle ventilene åpne, så går det galt. Gjør du det, kommer det sjøvann inn i skuta, og da synker den i løpet av relativt kort tid, sier Nordby.

Fri adgang

Styrhusdøra var ifølge politiet lukket, men ikke låst. Det var altså fri adgang inn til styrrommet og dermed også til maskinrommet.

- Vi mener nå at vi med stor sannsynlighet kan fastslå årsaken til at «Morild» sank, men vi vet ennå ikke hvem det er som har åpnet ventilene, sier lensmann Kurt Nilsen.

Etter at havariet ble kjent, har lensmannskontoret fått inn en rekke vitneobservasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer