Vold mot kvinner

Vera (23) drept av eksen - lydopptak ryster Russland

Naboene ringte nødnummeret sju ganger uten at politiet kom. Nå er også to politimenn siktet i saken.

DRAP: I januar 2020 hadde russiske Vera Pektheleva nylig gjort det slutt med kjæresten og var innom leiligheten hans for å hente tingene sine. Men hun kom aldri ut igjen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russiske Vera Pekhteleva (23) hadde nylig gjort det slutt med kjæresten sin, da hun en januardag i fjor dro til leiligheten hans i byen Kemevoro for å hente tingene sine. Hun kom aldri ut igjen.

23-åringen skal ha blitt påført en rekke skader før hun til slutt ble kvalt. Ifølge Moscow Times skal volden ha pågått i 3,5 timer.

Saken har den siste måneden skapt overskrifter i Russland, etter at lydfiler fra naboenes nødanrop til politiet ble offentliggjort.

Ifølge Sky News ringte naboene sju ganger etter hjelp, uten at noen kom. Kanalen har oversatt og gjengitt ett av opptakene:

Nabo: «Kan du høre henne skrike bak døra?»

Operatør: «Hva skal jeg gjøre med det?»

En mannlig stemme roper: «Hvor er politiet? Hun blir faen meg drept der inne!»

Operatør: «Politiet kommer, det er ingen grunn til å banne.»

Naboene skal omsider ha klart å bryte seg inn i leiligheten. Da var Pekhteleva allerede død. Politiet hadde fortsatt ikke sendt noen til stedet.

To politibetjenter siktet

En transkribert versjon av lydopptaket ble i slutten av februar publisert på Facebook av kvinnerettsaktivist Alena Popova, som hevdet hun hadde fått opptaket av 23-åringens søster. Siden har opptaket blitt gjengitt av en rekke russiske medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer