Vera herjer med Trøndelag

Ekstremværet skaper kaos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Send inn ekstremværbilder og -video på 2400@db.no.

• Sjekk 10-dagers varsel for Holmlia , Bjugn, Grimstad, Kalfaret, Singsaker, Tverrlandet, Brekkestø og Vinstra og alle andre steder i Norge.

(Dagbladet.no): Ekstremværet Vera har nå slått inn over Midt-Norge og setter sitt preg på landsdelen; svært kraftig vind og snøvær gjør sitt for å skape vanskelige kjøreforhold, med påfølgende kaos på veiene som resultat.

Fare for livBetegnelsen «ekstremvær» er ikke noe tabloidmediene har funnet på, men derimot et varsel Meteorologisk institutt sender ut når uværet er så kraftig at det kan forårsake «omfattende skade på materiell og true liv og sikkerhet for befolkningen i et stort geografisk område».

- Det er temmelig dårlig her nå. Snøen blåser, og på veien er det fem meters sikt. Det er farlig å kjøre bil, sier fotograf Thomas Rasmus Skaug i Trondheim til Dagbladet.no.

Flere trailere har kjørt av veien i Trøndelag, og E6 nordover ved Stjørdal var en stund stengt, skriver Adressa.no. Ved Harøy i Romsdal har en båt med 15 personer gått på grunn i uværet.På kysten av Trøndelag har det i ettermiddag og kveld blåst full og sterk storm, med vindhastigheter over 60 knop (31 m/s), og folk har blitt frarådet å gå for nær havet for å se på bølgene, som er varslet til å kunne bli opptil 25 meter høye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer