Verandadøra sto åpen for lufting. Liten gutt i bleie la ut på tur alene

Ble funnet utenfor Skagerak Arena av tilfeldig forbipasserende. Gjenforent med far etter å ha blitt tatt hånd om av politiet.

(Dagbladet): En liten gutt som politiet anslår å være rundt tre år, ble onsdag morgen funnet vandrende alene, kun iført bleie, like ved Skagerak Arena i Skien. Gutten ble funnet av tilfeldig forbipasserende utenfor en Kiwi-butikk.

Politiet mottok melding om barnet klokka 6. Halvannen time senere meldte Sør-Øst politidistrikt på Twitter at gutten er gjenforent med sin far. Han skal være i fin form, men det er uklart hvor lenge han har vært ute på vandring.

- Han har ruslet ut ei verandadør som sto åpen for lufting. Om det var tilbud på bleier eller noe annet som gjorde at han oppsøkte Kiwi, er noe uklart, sier operasjonsleder Kjell Reidar Johansen humrende.

Han forteller at både far, barn og politiet er lettet over at situasjonen endte godt. Varmt og tørt vær gjorde at den lettkledde gutten ikke har fått varige mén etter utflukten.

- Det var en rimelig stresset far som tok kontakt. De bor et par hundre meter unna der han ble funnet, så han har ikke gått veldig langt. Det var stormende jubel da de ble gjenforent, sier Johansen til Dagbladet.