FORSVARER: Forsvarer Trygve Staff mener den 34 år gamle klienten fra Verdal ikke på nytt kan dømmes for sin deltakelse i IS ettersom han allerede er dømt og har sonet fengselsstraff for dette i Tyrkia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORSVARER: Forsvarer Trygve Staff mener den 34 år gamle klienten fra Verdal ikke på nytt kan dømmes for sin deltakelse i IS ettersom han allerede er dømt og har sonet fengselsstraff for dette i Tyrkia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Verdaling dømt for IS-deltakelse i Tyrkia

En terrortiltalt mann fra Verdal er dømt for deltakelse i terrororganisasjonen IS i Tyrkia. Det kan påvirke straffen i saken mot ham i Borgarting lagmannsrett.

34-åringen er tiltalt for terrorforbund og for deltakelse i en terrororganisasjon. Det siste punktet ønsker mannens forsvarer Trygve Straff at lagmannsretten avviser, fordi mannen allerede er dømt og har sonet i Tyrkia for IS-deltakelse.

- Vårt foreløpige standpunkt er at lagmannsretten vil måtte avvise denne tiltaleposten, sier Staff tilAdresseavisen.

Aktor i saken, Carl Fredrik Fari, mener på sin side at lagmannsretten også kan pådømme deltakelse i en terrororganisasjon. Han opplyser til Adresseavisen at 34-åringen ble dømt til fem års fengsel i Tyrkia for deltakelse i IS. Mannen ble løslatt grunnet tid i varetekt og fordi han angret.