Dronning Elizabeth:

- Verden blir ikke den samme

Hele London sørger etter døden av en høyt elsket dronning. Både gamle og unge tok til tårene da de ble spurt om hva dronningen har betydd for dem gjennom livet.

HAR BETYDD MYE: For kameratene Alex og Robb har dronning Elizabeth vært et stort forbilde for dem helt siden de var små. De tror Storbritannia vil være preget av dødsfallet hennes i lang tid framover. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HAR BETYDD MYE: For kameratene Alex og Robb har dronning Elizabeth vært et stort forbilde for dem helt siden de var små. De tror Storbritannia vil være preget av dødsfallet hennes i lang tid framover. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): - Hun var ikonisk. Jeg tror ikke verden blir den samme uten henne. Storbritannia blir ikke det samme.

Britiske Emma er en av flere tusen som har tatt turen til Buckingham Palace i London for å hedre sin avdøde dronning fredag morgen.

Bak henne snirkler det seg en kø man knapt kan skimte enden av. I tur venter de oppmøtte på å få komme helt fram til porten av slottet for å legge fra seg blomster til ære for dronning Elizabeth.

Emma sparer ikke på noe når hun blir bedt om å beskrive Storbritannias lengstsittende monark:

- Hun var en av de best kledde damene. Hun gjorde alt for landet sitt, alt for folket og ga aldri opp. Hun var en å se opp til, hun var respektfull, opptatt av familie og tradisjoner. Hun har ledet folket gjennom krigstider og fram til i dag.

- Store sko å fylle

Også det eldre ekteparet Martin og Jane har stilt seg opp i den lange blomsterkøen. De var ikke i tvil om hva de skulle gjøre da de sto opp fredag morgen.

- Vi har kjent dronningen hele livet. Nå har vi kommet for å si farvel, sier en gråtkvalt Martin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.