<strong>SLÅR TILBAKE:</strong> Høyres parlamentariske nestleder Nikolai Astrup går i rette med Rasmus Hansson og MDG. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Høyres parlamentariske nestleder Nikolai Astrup går i rette med Rasmus Hansson og MDG. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

«Verden blir ikke grønnere av at Norge blir fattigere»

Høyres Nikolai Astrup svarer på kritikken fra Miljøpartiet De Grønne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyres miljøpolitiske talsperson, Nikolai Astrup, sier til Dagbladet at han ikke er imponert over presisjonsnivået i kritikken fra Miljøpartiet De Grønne og Rasmus Hansson, som ber Erna Solberg avslutte klimabløffen.
 
- Høyre har ikke sagt at vi skal kjøpe kvoter i stedet for å kutte klimagassutslipp i Norge.

Høyres landsmøte handlet nettopp om hvilke konkrete tiltak vi skal iverksette for å kutte utslipp her hjemme, sier Astrup.

Fattigere Norge - Men det å gjøre mye hjemme betyr ikke at vi ikke kan bidra internasjonalt i tillegg. Rasmus Hansson mener vi må ha en klimalov for å kutte utslipp. Men en lov i seg selv kutter ikke utslipp, det er det tiltak som gjør.

Astrup mener det er Rasmus Hansson som står for en stor klimabløff.

- Hans oppskrift på et grønnere Norge, er å gjøre folk fattigere. Men verden blir ikke grønnere av at Norge blir fattigere.

Skru klokka - Hvis Norge skal kutte utslipp hjemme og ute, trenger vi en konkurransedyktig økonomi og vi trenger å ta i bruk teknologi, kompetanse og kapital i miljøets tjeneste, sier Nikolai Astrup.

- Vi løser ikke klimakrisen ved å skru klokka tilbake til 80-tallet.

Vi løser klimakrisen gjennom innovasjon, teknologiutvikling og ved å utvikle bedre og billigere alternativer til fossil energi, enten det er i transportsektoren, industrien eller kraftsektoren, sier Høyre-politikeren.

Rasmus Hansson og jeg er enige om hvor vi skal, men det er bare jeg som kommer til å komme dit, sier Nikolai Astrup.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer