«Verden blir ikke grønnere av at Norge blir fattigere»

Høyres Nikolai Astrup svarer på kritikken fra Miljøpartiet De Grønne.

SLÅR TILBAKE: Høyres parlamentariske nestleder Nikolai Astrup går i rette med Rasmus Hansson og MDG. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Høyres parlamentariske nestleder Nikolai Astrup går i rette med Rasmus Hansson og MDG. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyres miljøpolitiske talsperson, Nikolai Astrup, sier til Dagbladet at han ikke er imponert over presisjonsnivået i kritikken fra Miljøpartiet De Grønne og Rasmus Hansson, som ber Erna Solberg avslutte klimabløffen. - Høyre har ikke sagt at vi skal kjøpe kvoter i stedet for å kutte klimagassutslipp i Norge.

Høyres landsmøte handlet nettopp om hvilke konkrete tiltak vi skal iverksette for å kutte utslipp her hjemme, sier Astrup.

Fattigere Norge - Men det å gjøre mye hjemme betyr ikke at vi ikke kan bidra internasjonalt i tillegg. Rasmus Hansson mener vi må ha en klimalov for å kutte utslipp. Men en lov i seg selv kutter ikke utslipp, det er det tiltak som gjør.

Astrup mener det er Rasmus Hansson som står for en stor klimabløff.

- Hans oppskrift på et grønnere Norge, er å gjøre folk fattigere. Men verden blir ikke grønnere av at Norge blir fattigere.

Skru klokka - Hvis Norge skal kutte utslipp hjemme og ute, trenger vi en konkurransedyktig økonomi og vi trenger å ta i bruk teknologi, kompetanse og kapital i miljøets tjeneste, sier Nikolai Astrup.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer