- Verden er bare dager fra et svært farlig øyeblikk

Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet (IMF) trygler USA om å rydde opp i budsjettkaoset umiddelbart. Nytt krisemøte i Det hvite hus i kveld.

KRISEMØTER: President Barack Obama og senatets majoritetsleder, demokratenes Harry Reid hadde fredag møter sammen med resten av partiledelsen i Det ovale kontor i Det hvite hus. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB SCANPIX
KRISEMØTER: President Barack Obama og senatets majoritetsleder, demokratenes Harry Reid hadde fredag møter sammen med resten av partiledelsen i Det ovale kontor i Det hvite hus. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens tida for alvor er i ferd med å renne ut, er den republikanske minoritetslederen i senatet, Mitch McConnell, og hans motpart, majoritetsleder Harry Reid, i kveld på nytt i dialog for å forhindre at USA misligholder den 16,7 billioner dollar store statsgjelda.

Samtidig pågår det offisielle og uoffisielle sonderinger og korridormøter på tvers av de to partiene i en stadig mer desperat kamp for å stoppe svarteper-spillet.

I kveld skal president Barack Obama og visepresident Joe Biden etter planen ha et møte med representanter fra begge kamre og partier i Kongressen, etter at det ble kjent at Reid har lagt fram et tilbud til republikanerne. Hvor mye alburom presidenten nå har å «megle» i, er høyst uklart. Møtet skulle ha startet klokka 21 norsk tid, men ble utsatt av ukjente årsaker.

- Det har vært noe framgang i Senatet, der republikanerne anerkjenner at det ikke er holdbart, smart eller bra for det amerikanske folk å la USA misligholde forpliktelsene, sa Obama da han uttalte seg til pressen under et «spontant» kafébesøk i Washington D.C. i kveld, ifølge Politico.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer