- Verden er et bedre sted fordi Emilie har vært i den

Faren til drepte Emilie (6) strekker overraskende ut en trøstende hånd til drapsmannens familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Faren til drapsofferet Emilie (6) ,Robbie Parker, har en beskjed til drapsmannens familie, skriver CNN.

- Jeg kan ikke forestille meg hvor vanskelig dette er for dere, men jeg vil at dere skal vite at vår families kjærlighet går ut til dere også, sa Parker på en pressekonferanse.

- Selv om den dype smerten begynner å feste seg i våre hjerter, finner vi trøst i å tenke på den fantastiske personen Emilie var og hvor mange liv hun rakk å røre i løpet av hennes korte tid her på jorda, sier faren gråtkvalt videre.

Mistet bestefaren Den lille jenta blir beskrevet som en livsglad jente som alltid brydde seg mest om alle rundt seg.

- Hun gikk alltid rundt med fargestifter og blokk, slik at hun aldri gikk glipp av muligheten til å tegne en tegning eller skrive et kort. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger hun merket at noen rundt henne var lei seg eller frustrerte, for deretter å tegne dem en tegning eller skrive en oppmuntrende lapp for å trøste, sier Parker.

I oktober mistet hun bestefaren sin i en tragisk ulykke.

FÅR TRØST: Robbie Parker, som mistet datteren sin i massakren fredag, får en trøstende klem av sin far, Randy Parker. Foto: AP
FÅR TRØST: Robbie Parker, som mistet datteren sin i massakren fredag, får en trøstende klem av sin far, Randy Parker. Foto: AP Vis mer

- Emilies tegninger ble vist frem på vakkert vis, da hun la et veldig spesielt kort som hun hadde laget i kisten til bestefaren hennes, sier faren.

- Hun opptrådte som en mentor for sine to yngre søsken, og lærte dem å lese, danse og nyte de enkle gledene i livet. Alle som fikk gleden av å møte henne, vil være enig i at verden var et bedre sted fordi hun har vært i den, sier han videre.

Familien i sjokk Faren til drapsmannen Adam Lanza, Peter Lanza, som var skilt fra Adams mor og som har en høy stilling i General Electric, uttrykte sitt sjokk i en pressemelding til TV-kanalen WFSB lørdag.

«Ingen ord kan uttrykke hvor knust vi er. Vi leter etter et svar på noe som er vanskelig å tro på,» heter det i pressemeldingen.

Lanza uttrykker sin medfølelse med familiene og vennene som mistet sine kjære, og understreker at de samarbeider med politiet for å finne svarene.

Lanza ble for fire år siden skilt fra moren til Adam, Nancy, som var det første offeret under massakren. Adam bodde sammen med moren i Newton.

FAR OG DATTER: Robbie Parker beskriver datteren som blid og omtenksom. Nå må han forberede seg på et liv uten datteren. Foto: AP/Emilie Parker Fund
FAR OG DATTER: Robbie Parker beskriver datteren som blid og omtenksom. Nå må han forberede seg på et liv uten datteren. Foto: AP/Emilie Parker Fund Vis mer

Også broren til Nancy Lanza, Jim Champion, som er politimann i nabostaten New Hampshire, uttrykker sin sorg.

Han arrangerte en pressekonferanse, men var for knust til å orke å komme og sendte i stedet ut en pressemelding der han ba om respekt for sitt privatliv i sin sorg.

GRÅTKVALT: Faren til Emilie (6), Robbie Parker, slet veldig med å holde tilbake tårene under en pressekonferanse. Foto: AP/Privat
GRÅTKVALT: Faren til Emilie (6), Robbie Parker, slet veldig med å holde tilbake tårene under en pressekonferanse. Foto: AP/Privat Vis mer