- Verden er i ferd med å gå tom for sjokolade

Verdens største sjokoladeprodusent er bekymret.

FARETRUET FIRKLØVER: Akkurat som bladet firkløver, kan sjokoladen firkløver bli sjeldnere med tida. I hvert fall om vi skal tro de siste års utvikling og bekymringene fra produsentene.
Ilustrasjonsfoto: NINA HANSEN/Dagbladet
FARETRUET FIRKLØVER: Akkurat som bladet firkløver, kan sjokoladen firkløver bli sjeldnere med tida. I hvert fall om vi skal tro de siste års utvikling og bekymringene fra produsentene. Ilustrasjonsfoto: NINA HANSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dette er kanskje dagens aller dårligste nyhet - på alle mulige måter.

Vi spiser alle for mye sjokolade, og hvis det ikke tar slutt kan det ende katastrofalt. Det er nemlig slik to av verdens største sjokoladeprosdusenter, Mars, Inc. og Barry Callebaut ser dagens situasjon, skriver Washington Post.

To millioner tonn Dette er ikke bare bekymringer sjokolade-produsentene har dratt opp av hatten. Økonominettstedet Bloomberg kunne nemlig melde i fjor at verden er på vei mot tidenes produksjonsunderskudd av kakao, ettersom etterspørselen etter sjokolade bare har økt de siste åra. Vi er nå på vei mot det største kontinuerlige kakaounderskuddet på over 50 år!

Bare i fjor spiste vi til sammen mer enn 70 000 tonn mer sjokolade enn det som ble produsert. Prognosene for åra som kommer ser heller ikke så lyse ut. I 2020 er det regnet at vi spiser én million tonn enn det som blir produsert. I 2030 skal dette igjen øke til to millioner tonn.

Begge nettstedene peker på tørrere vær og flere sykdommer i Elfenbenskysten og i Ghana, hvor det dyrkes flest kakaobønner i verden. Produksjonen vil falle i Vest-Afrika samtidig som det er ventet at etterspørselen bare vil fortsette å øke i land som Kina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.