SAMLET: MInnestund over den svenske kvinnen, Jonna Rask, som ble knivdrept i Fredensborgveien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SAMLET: MInnestund over den svenske kvinnen, Jonna Rask, som ble knivdrept i Fredensborgveien. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Verden forandrer seg

Vennene minnes drepte Jonna Rask (26).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag har venner og familie av drepte Jonna Rask (26) samlet seg i Svenska Margaretakyrkan i Oslo for å minnes henne. Med bilder, blomster og plakater har de dekorert kirken, og skal etter minnestunden gå i fakkeltog for Rask.

- Hun var en flott person. Livsglad og veldig smart. Alle i vennegjengen er i sjokk, vi synes det er rart at hun skal ha vært redd. Hun var en veldig menneskeglad, åpen og lite redd person, sier en god venninne som har bodd med Rask tidligere.

La fram bok for hilsener Jonna Rask ble funnet knivdrept i sin leilighet i Fredensborgveien i Oslo natt til tirsdag denne uka. Hennes kjæreste og samboer ble hardt skadd i knivangrepet, og ligger nå på sykehus.

Hun beskrives som en jente som var glad i å danse, male og være ute i naturen. Foran i kirken har moren hennes lagt fram en bok hvor alle kan skrive sine hilsener og minner.

- Verden forandrer seg hver dag, men iblant blir den aldri den samme mer. Jeg vil takke dere for at dere har tatt vare på Jonna i så mange år. Vi vet hvor mye dere betydde for henne, sa moren til Jonna Rask unnder seremonien.

Ba også for kjæresten Presten ba om rask bedring for Jonnas kjæreste, både for sine fysiske skader og hans tap. Kjæresten ble hardt skadd i knivangrepet.

Fire menn i 20-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap, og ble tidligere i dag fremstilt for varetektsfengsling. En av de siktede, en 28 år gammel svensk mann, har i avhør fortalt at det var han som drepte Rask.

- Hun var verdens nydeligste jente. Dette er så trist, sa en veninne tidligere.

LA NED BLOMSTER: Venner av drepte Jonna Rask (26) la ned blomster og bilder på åstedet tidligere denne uka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
LA NED BLOMSTER: Venner av drepte Jonna Rask (26) la ned blomster og bilder på åstedet tidligere denne uka. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer