- Verden har alltid vært rotete, nå legger vi bare merke til det på grunn av sosiale medier

- Verden var farligere for 25 år siden.

IKKE BEKYMRET: USAs president Barack Obama mener han har den nødvendige kontrollen for å holde verden i sjakk.Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS/NTB Scanpix
IKKE BEKYMRET: USAs president Barack Obama mener han har den nødvendige kontrollen for å holde verden i sjakk.Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs president Barack Obama uttalte seinest torsdag at han ennå ikke har en klar plan for å stoppe Den islamske stats (IS, tidligere ISIL) framdrift i Syria og Irak.

Under en ekslusiv innsamlingsmiddag for det demokratiske partiet i New York i går, var imidlertid Obama klar på at verden var et farligere sted før i tida.

- Sannheten er at verden alltid har vært rotete. Nå merker vi bare mer til det på grunn av sosiale medier og vår mulighet til å se på nært hold hvordan folk verden rundt lider, sa Obama til forsamlingen, ifølge en transskribering av Obamas tale fra Det hvite hus.

Engstelig befolkning Obama la i talen også vekt på at folk føler seg engstelige som følge av IS' frammarsj i Midtøsten, samt situasjonen i Europa. I dag bekreftet NATO at de oppretter en ny «lyn-styrke» på 10 000 soldater, hvor også Norge skal være med. Den nye styrken får navnet «Joint Expeditionary Force» (JEF) og skal være raskere og bedre tilpasset hurtig innsats i kamp- og konfliktområder enn dagens Nato Response Force. Forsvarssdepartementet benekter imidlertid at styrken blir opprettet som en følge av Ukraina-krisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer