Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Verden har dårlig tid

Obama-forfatter svarte leserne.

JOBBET FRIVILLIG FOR OBAMA: Forfatteren Erik Møller Solheim jobbet frivillig for Barack Obama. Foto: RICHARD ERIKSEN
JOBBET FRIVILLIG FOR OBAMA: Forfatteren Erik Møller Solheim jobbet frivillig for Barack Obama. Foto: RICHARD ERIKSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): - Det kom fullstendig ut av det blå, sier forfatter Erik Møller Solheim. Kulturjournalisten vervet seg til Barack Obamas presidentkampanje og skrev boken «En stemme for Obama» om opplevelsene etterpå.

Les anmeldelsen av boken her: «Ola Pottit i Washington».

Solheim gjentar «utrolig modig» to ganger når han beskriver hva han synes om at Nobel-komiteen, velger å tildele prisen til Obama.

- Verden har dårlig tid. Det er viktig å belønne gode initiativer tidlig. At han får prisen nå kan ikke bidra til noe negativt for arbeidet han i alle fall, sier han, som allerede har registrert at det er delte meninger om valget.

For Obama-forfatteren er dette en stor dag.

- Det var en ganske sterk opplevelse å høre nobelkomiteen. Jeg måtte ta meg en liten time out og tenke tilbake på dagen jeg vervet meg til kampanjen hans i 2008. Da var det ingen som trodde han skulle bli nominert en gang nå er han president og fredsprisvinner, sier han.

Foto: RICHARD ERIKSEN
Foto: RICHARD ERIKSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling