- Verden hurtigere enn noengang

Bedriftslederne skjønner nå like godt som arbeidstakerne at kunnskap er framtida. - Bedriften sakker akterut om man ikke tenker på etterutdanning av medarbeidere, sier Ole Kristian Simensen, divisjonsdirektør i Olsten Norsk Personal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Verden utvikler seg hurtigere enn noen gang, sier Simensen.

Han presiserer viktigheten for bedriften av utvikling og etterutdanning av medarbeidere - og påpeker samtidig:

- I tillegg er dette et spørsmål om trygghet for den enkelte arbeider. Usikre arbeidere, som er usikre på seg selv og egne kunnskaper, jobber ikke så bra som de som er trygge, sier Ole Kristian Simensen.
- I min bedrift er opplæring og etterutdanning et satsingsområde. De vanligste kursene er oppgraderingkurs i bruk av PC. Om bedriften betaler for opplæringen, vil det alltid være en kost-nytte-vurdering. Vi kan ikke betale for kurs i fluebinding om den ansatte ikke driver med fluer i jobben, sier Simensen.

Han får støtte av en annen bedriftsleder, Bjørn Harald Aadne, Konserndirektør i Manpower:

- Det er ingen tvil om at arbeidsmarkedet er tøft fordi alt skifter så fort. Særlig innen informasjonsteknologi skjer det forandringer hele tiden. Vi lever i en tid med internasjonalisering, som blant annet stiller store krav til språk, sier Aadne.
- Hvis norske bedrifter skal henge med, er etterutdanning nødvendig. Men etterutdanning av de ansatte krever at bedriften viser fleksibilitet, sier Bjørn Harald Aadne.