- Verden kommer til Oslo

I en måned framover er Oslo verdens midtpunkt: Toppledere fra hele verden kommer til viktige internasjonale begivenheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det gjelder giverlandsmøtet for Sri Lanka, fredsforhandlinger om Sri Lanka, utdeling av Nobels fredspris og giverlandsmøte for Afghanistan.

- Verden kommer til Oslo, det er grunnen til at jeg ikke reiser noe særlig før jul, ler statssekretær Vidar Helgesen i Utenriksdepartementet.

Møter i kø

I går kom statsminister Ranil Wickremesinghe fra Sri Lanka og i dag kommer de opprørske Tamiltigrenes forhandlingsleder, Anton Balashingham, til Oslo og giverlandsmøtet for Sri Lanka.

Neste runde i fredsforhandlingene for Sri Lanka skjer 3. til 5. desember i Oslo. 10. desember får USAs ekspresident, Jimmy Carter, Nobels fredspris.

Uka etter kommer Afghanistans president, Hamid Karzai, på offisielt besøk, i anledning møte i giverlandsgruppa for Afghanistan.

I anledning giverlandsmøtet for Sri Lanka kommer høytstående utsendinger som USAs viseutenriksminister Richard Armitage, Storbritannias utviklingsminister Claire Short og EU-kommissær Mar Wallström. Danmark, Japan, Tyskland og Sverige vil og delta på høyt nivå.

Viktige møter

Armitage er sterk interessert i fredsprosessen i Sri Lanka, og Colin Powells nestkommanderende har møtt statssekretær Helgesen fire ganger for å drøfte fredsarbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer