Verden ler fortsatt av Microsoft-sjefens reaksjon

- Den har ingen appell.

SKEPTISKE: Det vokste skepsis fra flere hold da Steve Jobs lanserte den aller første iPhonen i 2007. En av skeptikerne var Microsoft-sjef Steve Ballmer som latterliggjorde iPhone-ideen. Video: NTB Scanpix / CNN / CNBC TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag - 9. januar - er det nøyaktig ti år siden Apple for første gang presenterte sitt nye flagskip. Smarttelefonen iPhone.

På scenen i San Francisco solgte daværende Apple-sjef Steve Jobs inn den nye telefonen som en «widescreen iPod med berøringsskjerm, en revolusjonerende mobiltelefon og et gjennombrudd for mobil datateknologi».

Om Jobs selv hadde den fjerneste anelse om hvor stor suksess iPhonen skulle bli, vites ikke, men i skrivende stund er det solgt over én milliard enheter på verdensbasis.

- Jeg liker vår strategi

En av de som ikke hadde helt troa på Apples nyvinning var daværende direktør i Microsoft Steve Ballmer. I et intervju fra 2007 gjør han regelrett narr av både prisen og designet.

- 500 dollar?! Jeg sa: det er den dyreste telefonen i hele verden. Og den appellerer ikke til forretningskunder fordi den har ikke et tastatur, noe som ikke gjør den til en god e-post-maskin.

Han forteller videre at Microsoft i stedet har valgt å satse på rimeligere telefoner, og at han er spent på hvordan markedet vil utvikle seg.

- Jeg liker vår strategi. Det gjør jeg virkelig, sa han.

- For en idiot

I etterpåklokskapens lys skulle det vise seg at det var Jobs som kunne le høyest.

I kommentarfeltet under Youtube-klippet er det mange som påpeker at Ballmer bommet her.

- Dette er det som skjer når du gir sjefen for salgsavdelinga ansvaret, sier en.

- For en idiot, sier en annen, mens en tredje påpeker den ultimate ironien:

- Hvor mange ser denne videoen på en iPhone?

Skulle gjort ting annerledes

Ballmer, som selv er rangert som verdens 22. rikeste person i verden ifølge Forbes, innrømmet i 2014 gladelig at de skulle gjort ting annerledes.

- Er det ting jeg ville gjort annerledes? Så klart det er. Jeg skulle nok ønske at vi hadde begynt å lage maskinvare raskere, sa han i et invervju med Charlie Rose.

Han pekte også på at det er to teknologigiganter som har passert Microsoft siden 2007.

- Vi var de største, men to har passert oss ved å lage telefoner - Apple og Samsung. Å satse så beinhardt på programvare var nok ikke det riktige for oss, sa Ballmer.