Verden ler fortsatt av Microsoft-sjefens reaksjon

- Den har ingen appell.

SKEPTISKE: Det vokste skepsis fra flere hold da Steve Jobs lanserte den aller første iPhonen i 2007. En av skeptikerne var Microsoft-sjef Steve Ballmer som latterliggjorde iPhone-ideen. Video: NTB Scanpix / CNN / CNBC TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag - 9. januar - er det nøyaktig ti år siden Apple for første gang presenterte sitt nye flagskip. Smarttelefonen iPhone.

På scenen i San Francisco solgte daværende Apple-sjef Steve Jobs inn den nye telefonen som en «widescreen iPod med berøringsskjerm, en revolusjonerende mobiltelefon og et gjennombrudd for mobil datateknologi».

Om Jobs selv hadde den fjerneste anelse om hvor stor suksess iPhonen skulle bli, vites ikke, men i skrivende stund er det solgt over én milliard enheter på verdensbasis.

- Jeg liker vår strategi

En av de som ikke hadde helt troa på Apples nyvinning var daværende direktør i Microsoft Steve Ballmer. I et intervju fra 2007 gjør han regelrett narr av både prisen og designet.

- 500 dollar?! Jeg sa: det er den dyreste telefonen i hele verden. Og den appellerer ikke til forretningskunder fordi den har ikke et tastatur, noe som ikke gjør den til en god e-post-maskin.

Han forteller videre at Microsoft i stedet har valgt å satse på rimeligere telefoner, og at han er spent på hvordan markedet vil utvikle seg.

- Jeg liker vår strategi. Det gjør jeg virkelig, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer