Verden ønsker Obama velkommen

- Et nytt kapittel i USAs og verdens historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Med Barack Obama har et nytt kapittel i både USAs og verdens historie startet, sier Storbritannias statsminister Gordon Brown.

- Han er ikke bare USAs første svarte president, men han setter i gang med en fast beslutning om å løse verdens problemer, sier Brown.

Han var en av flere europeiske ledere som var raskt ute med å hylle USAs 44. president rett etter at han ble tatt i ed tirsdag.

Også Frankrikes president Nicolas Sarkozy kom med en svært optimistisk kommentar:

- Vi er ivrige etter at han skal begynne å arbeide slik at vi kan forandre verden sammen med ham, sa Sarkozy, og la til at amerikanske velgere har vist at de ønsker et fornyet USA som er «åpent, sterkt og fullt av solidaritet».

Italias statsminister Silvio Berlusconi sier at han ser fram til å samarbeide med Obama både om finanskrisen, Midtøsten og Afghanistan.

Berlusconi er blant de europeiske lederne som har hatt tettest kontakt med George W. Bush de siste årene.

- Kamp mot terror

Også Danmark har markert seg som en av USAs viktige støttespillere under Bush-administrasjonen, og statsminister Anders Fogh Rasmussen håper nå at det nære samarbeidet vil fortsette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer