Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verden rydder forsidene for terroranslaget mot Norge

«Norges 9/11», skriver The Sun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Hele verdens øyne er rettet mot Norge etter bombeangrepet mot regjeringskvartalet og skyteepisoden på Utøya i dag.

Det gjenspeiles på dekningen til noen av de aller største mediene i verden. USA Today, Daily Mail, CNN, BBC, El Pais og Le Monde vier alle toppsaken sin til stoff fra den norske tragedien.

Særlig nettavisa til tyske Bild, som er den største avisa i den vestlige verden, tapetserer fronten med «Terror in Norwegen».

Det har også begynt å bli lagt ut bilder av forsidene til morgendagens aviser. Stort sett alle britiske aviser kjører terroren mot Norge som hovedoppslag.

«Terror returnerer for å ramme Norge», heter det i overskrifta til The Independent.

image: Verden rydder forsidene for terroranslaget mot Norge

«Norges 9/11», skriver The Sun.

Britiske The Guardian spekulerer i at angrepene kan ha en sammenheng med Norges involvering i Afghanistan og Libya. Det samme gjør New York Times, men påpeker at bomben mot regjeringskvartalet blant annet kan minne om Oklahoma-bombingen i 1995.

Nyheten ser derimot ikke til å ha nådd nettavisene til de største japanske avisene ennå, hvor klokken i skrivende stund nærmer seg halv sju om morgenen.

Internasjonale statsledere som David Cameron, Barack Obama, Nicolas Sarkozy og Anders Fogh Rasmussen har fordømt terrorhandlingene mot norsk jord.

- Hendelsen er en påminnelse om at hele det internasjonale samfunnet må delta i jobben med å forhindre denne formen for terror fra å skje, sa Obama til CNN.

image: Verden rydder forsidene for terroranslaget mot Norge

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!