Verden sørger med familien

Presse i USA og resten av verden uttrykte i går sorg og sympati med Kennedy-familien etter styrten natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste viste til den påståtte forbannelsen som rammer Kennedy-klanen i generasjon etter generasjon.

Flystyrten var førstesidestoff i aviser i alle verdenshjørner. Mange trekker paralleller til prinsesse Diana.

- Som Lady Di ønsket John Kennedy jr. bare å være helt vanlig ... Skjebnen nektet ham normalitet, skriver den italienske avisa La Stampa på lederplass.

«Et kongelig dynasti under forbannelse» og «de vakre og fordømte» er formuleringer som La Stampa tok i bruk i sin omtale av familien som er så hjemsøkt av tragedier.

Kennedy-familien er det nærmeste USA kommer en kongefamilie.

- De hadde alt, skjønnhet, intellekt, penger, kultur og sjarm. Det eneste de manglet var det vesentligste - å være så heldige å kunne nyte det, skriver den spanske avisa El Mundo.

Stillhet

I Kennedy-klanens eget land var helga ødelagt for mange. I stedet for å nyte frihelga utendørs, satt folk klistret foran tv-skjermene for å følge leteaksjonen på direkten. CNN og andre tv-kanaler sendte uavbrutt fra ulike steder knyttet til John F. Kennedy jr.

Under en baseballkamp på Yankee Stadium reiste publikum seg i ett minutts stillhet, og på Arlington æreskirkegård, der John F. og Jacqueline Kennedy ligger begravet, har noen lagt ned blomster og en liten lapp: «Ber for John jr.»

- Så mye sorg

Amerikanske aviser leter febrilsk etter overskrifter som kan beskrive enda et rystende tragisk kapittel i Kennedyenes saga, et kapittel som vekker assosiasjoner til et over 30 år gammelt nasjonalt traume.

«Flere tårer» lyser overskriften på New York Posts førsteside, sammen med et bilde av John jr.s smilende og vakre ansikt.

«Fremdeles kan ingen ord skape så mange kvaler, så mye sorg, så stor vantro som disse: John F. Kennedy er død,» skriver Massachusetts-avisa Boston Globe.