Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anklager Russland for å tillate krigsforbrytelser:

-Verden står maktesløs overfor humanitær katastrofe i Aleppo

Erna Solberg (H) mener vi står foran en av de største tragediene i vår tid .

ÅPNET MED ALEPPO: Statsminister Erna Solberg holder i dag sin halvårilige pressekonferanse fra statsministerboligen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ÅPNET MED ALEPPO: Statsminister Erna Solberg holder i dag sin halvårilige pressekonferanse fra statsministerboligen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg holder i dag sin halvårlige oppsummering av regjeringens arbeid, i en pressekonferanse fra statsministerboligen.

Hun startet med Aleppo.

- Jeg vil starte med Aleppo. Det går ikke an å holde en pressekonferanse uten å påpeke det som ser ut til å bli en av de største tragediene i vår tid, sa Erna Solberg, som var klart på Russlands anvar for situasjonen.

- Det er trist å se at verdenssamfunnet blir stående maktesløse til det som ser ut til å bli en full katastrofe. Vi ser klare brudd på krigens regler, det er krigsforbrytelser som bør straffeforfølges i ettertid. Den internasjonale rettsorden fungerer ikke når et av FNs vetoland ikke fungerer. Det hviler et stort ansvar på Russland, fastslo Solberg.

Kampen om Aleppo er inne i sin siste fase. Syriske regjeringsstyrker støttet av Russland kontrollerer nå nesten hele byen, og det kommer stadig nye meldinger om brudd på menneskerettighetene.

FNs menneskerettighetskontor meldte i går blant annet at de har troverdige bevis som viser at 82 sivile syrere ble skutt og drept på stedet. Blant de drepte skal det være 11 kvinner og 13 barn.

Ifølge Erna Solberg preger krigen i Syria og situasjonen i nærområdene også norsk politikk det siste halvåret.

- Noe av det viktigste vi skal gjøre er å håndtere den utryggheten vi ser rundt oss, sier Erna Solberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!